The Trench vás zažene do zákopů 1. světové
zdroj: tisková zpráva

The Trench vás zažene do zákopů 1. světové

9. 7. 2012 10:16 | Preview | autor: Petr Poláček |

Z nedostatku her odehrávajících se během 1. světové války se stalo v podstatě klišé samo o sobě. Smutné klišé, nutno dodat, protože těch her je vážně jako šafránu. Nerovné počty s hrami z 2. světové a z fiktivních moderních konfliktů se nyní pokouší narovnat vývojáři z nezávislého Gallica Game studia se svou velmi netradiční válečnou střílečkou The Trench. Netradiční v tomto případě znamená, že krom střílení a hltání atmosféry prvoválečných zákopů budete zároveň připravovat francouzský zákop na finální střet (kus strategie), starat se o své bojové vybavení v inventáři (špetka RPG) a celkově přemýšlet, jak soupeře přechytračit.  Krátký trailer po rozkliku má tolik atmosféry, že by mu všechna pečlivě vykonstruovaná videa z vysokorozpočtových her mohla závidět. Stejně je to ale samotná premisa hry, která mě nesmírně přitahuje.

Trench je singleplayerová záležitost, ve které přebíráte roli francouzského pěšáka tři dny před tím, než 21. února 1916 začala (do poloviny prosince toho samého roku trvající) bitva u Verdunu. Jsou to tři dny, během nichž musíte francouzský zákop připravit na střet s Němci umisťováním vojáků, artilerie, objednáním letecké podpory atd. Bitva se sice odehrává na jedné mapě s okolím (vesnice, pole atd.), ale díky možnost jít do ní pokaždé s jiným rozestavěním zákopu, by neměl být se znovuhratelností problém.

zdroj: Archiv

Jak bude fungovat systém inventáře, který slibuje i možnost zbraně upravovat, to netuším. Naopak už vím, že se bude nejenom střílet, ale ve hře je i systém pěstních soubojů, stealth mód pro tichou infiltraci zákopů, nechybí systém krytí, na základě bojů se bude terén deformovat a hlavně se vám k boji bude měnit počasí. A ono když zaprší, tak ze "země nikoho" mezi zákopy se stane jedna velká bažina, kterou nebude jednoduché překonat.

Termín vydání tvůrci na svých stránkách neuvádí, nebo jsem si ho možná nevšiml. Hru už si ale přímo u nich koupit můžete, a přestože nechtějí málo, mám po prostudování obrázků, informací a videí docela silné cukání směrem k peněžence…

Nejnovější články