Superhot VR nabídne původní hru přepracovanou pro virtuální realitu
zdroj: tisková zpráva

Superhot VR nabídne původní hru přepracovanou pro virtuální realitu

24. 6. 2016 18:41 | Preview | autor: Adam Homola |

Experimentální střílečka Superhot patří mezi příjemná překvapení letošního roku a jak se zdá, hra neřekla své poslední slovo. Někdy v druhé polovině letošního roku vydají vývojáři ze SUPERHOT Team novou verzi své hry, tentokrát ovšem upravenou pro prostředí virtuální reality. Na letošní E3 oznámili novinku Superhot VR, která nebude jen pouhý port původní hry pro virtuální realitu.

Superhot VR bude sice z původní hry vycházet, ale zároveň ji tvůrci rozšíří o nové lokace, mechaniky a nový styl hratelnosti, která má být šitý na míru virtuální realitě, konkrétně headsetu Oculus Rift, jak oznámili vývojáři na webu. Hra má být také jednou z prvních, která bude brát v potaz chystané ovladače Oculus Touch, kterých se dočkáme ještě letos.

Co ovladač, to pistole a prý se Superhot VR skvěle hodí. Vtip je v tom, že vývojáři pracovali na VR verzi Superhot ještě předtím, než spustili Kickstarter na původní hru. Tedy přesněji řečeno spíše jen experimentovali a zkoušeli, co by mohlo VR hře přinést. Maličkého studia si totiž v roce 2013 všiml Oculus a po krátké komunikaci obou firem dostali tvůrci první vývojářskou verzi Oculu.

zdroj: Archiv

Po třech letech experimentování, vývoje a různých pokusů tak mohli letos konečně oznámit Superhot VR, plnohodnotnou novou hru. Ta si svoji premiéru odbyte právě na ovladačích Oculus Touch, tudíž se dočkáme ještě letos. SUPERHOT Team slibují, že půjde o úplně jiný zážitek. O mnohem intenzivnější a živější hru, která pořád bude částečně střílečkou a částečně strategií, kdy musíte přemýšlet o pohybu a střelbě jinak, než jste byli doposud zvyklí.

Nejnovější články