RTS rubanice Kingdom Under Fire II posílá pozdrav ze záhrobí
zdroj: tisková zpráva

RTS rubanice Kingdom Under Fire II posílá pozdrav ze záhrobí

24. 9. 2013 16:31 | Preview | autor: Petr Poláček |

Pouhých pět let ve vývoji? Pche, to by se kombinace akce a RTS jménemv Kingdom Under Fire II vlastně ani neměla ucházet o prestižní nálepku vaporware. Dlouho jsme však o hře neslyšeli, a osobně už jsem ji v podstatě pokládal za definitivně mrtvou. Následující video však dokazuje opak, stejně jako výpis všech novinek o hře za uplynulých pět let. Je příjemné vidět v akci hru, o které jsem psal v době, kdy Level byl ještě starý Level a Games.cz měl ve správě někdo jiný.

Na druhou stranu mám ale s aktuálním videem ze hry jeden problém: hra na záběrech vypadá prakticky stejně jako v roce 2008. Vzhledem k tomu, že KUF II je spíše online záležitost, která by měla na bojiště vecpat spousty hráčů a jednotek, dá se leccos odpustit. Přesto ale hořká pachuť na špičce jazyka zůstává. Pojďme si připomenout, s čím chce Kingdom Under Fire II majitele PC a PS3 (spíše v příštím roce) ohromit.

Jako skutečný nástupce dvanáct let staré realtime strategie hodlá KUF II zkombinovat akční RPG rubanici s prvky realtime strategie. V roli vybraného hrdiny či hrdinky (tančí po bojišti na jehlových podpatcích!), kterého budete samozřejmě vylepšovat, budete prosekávat bojiště plné nepřátel a zároveň komandovat stohlavé davy vašich podřízených, na něž bude mít vaše přítomnost zcela jistě velmi pozitivní vliv.

...

K dispozici budou ve hře tři odlišné hratelné frakce a okolo stovky jednotek s tím, že na bojišti samotném budete mít k ruce i jednoduché bojové propriety včetně věží, žebříků, katapultů a tak dále. Mezi jednotkami nebudou samozřejmě chybět létající kousky!

KUF II zjevně nebude čistokrevná onlineovka, nicméně přebere z tohoto žánru hned několik oblíbených prvků včetně možnosti tvorby gild, frakcí, národů. Definitivním cílem bude rozšiřování a udržení území vaší frakce či jakéhokoli uskupení, k němuž se uvolíte přidat.

S vydáním hry ještě letos mohou počítat prozatím jen hráči v Asii, ale příští rok by se mělo, tentokrát už prý skutečně, dostat i na Ameriku a Evropu. Jsem zvědavý, jestli to samé nebudu psát zas v nějakém novém herním plátku za dalších pět let. Pak už by to na ten vaporware bylo…

Nejnovější články