Rozpracovaná verze modu S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha vyjde v dubnu
zdroj: tisková zpráva

Rozpracovaná verze modu S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha vyjde v dubnu

4. 4. 2014 15:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Slibně vypadající mod S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha, který měl původně prvního S.T.A.L.K.E.R.a předělat do podoby, kterou nám vývojáři slibovali ještě dlouho před vydáním, utekl ven. Mod se za tu dobu změnil a s přimhouřením očí by se dalo říct, že povýšil skoro na samostatný remake původní hry. Bohužel tahle sympatická reimaginace nyní unikla na veřejnost kvůli jednomu z testerů.

“Někteří testeři se rozhodli zničit roky naší tvrdé práce a pustili ven nedokončený build hry sloužící k testování renderingu. Je to verze z 5. listopadu 2013, tudíž není ani zdaleka dokončená a připravená na vydání. Obsahuje renderovací bugy na kterých jsme od té doby mezitím pracovali a jsou tam také chyby, kvůli kterým hra nejde ani pořádně hrát. Jedná se o krádež materiálu chráněného autorským právem a je nelegální ho stahovat. Modeři také nesmí použít jakoukoliv část Lost Alpha, dokud mod oficiálně nevyjde,” napsali tvůrci modu na ModDB.

Kdybyste někde loňský render-test viděli, raději ho nechte plavat i kvůli sobě. Počkejte si na oficiální vydání dokončení verze. Na všem zlém je něco dobrého, což platí i v tomto případě. Kvůli aktuální situaci si nemohli vývojáři modu dovolit další průtahy a oznámili, že Lost Alpha vydají 26. dubna 2014. Půjde sice jen o ekvivalent Early Access verze a nepůjde už o hotový produkt, ale lepší než nic. Nebo než stará testovací verze.

I po 26. dubnu tak budou do modu přibývat patche a obsah. Aktivita testera ovšem zhatila plány na vydání Lost Alpha coby oficiálního addonu pro S.T.A.L.K.E.R.a, což měli tvůrci v plánu a byli domluvení s vývojáři hry. Mod vyjde zadarmo a je nepravděpodobné, že by se mohl vydávat za oficiální přídavek. Web tvůrců modu najdete tady a pokud vám jsou sympatičtí, můžete je i finančně podpořit.

Nejnovější články