Qora připomíná vzhledem Sword & Sorcery a sedne hráčům, co se rádi toulají
zdroj: tisková zpráva

Qora připomíná vzhledem Sword & Sorcery a sedne hráčům, co se rádi toulají

12. 9. 2014 15:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Pixelartových indie her je sice už dost a dost, jako hub po dešti, ale neznamená to, že i v okoukaném kabátku se ne může skrývat parádní kousek. Jestli jím bude Qora se dozvíme 25. září, kdy tahle malá explorativní adventurka vyjde na PC, Macu a Linuxu. Za hrou nestojí žádný velezkušený vývojářský tým, který by se odtrhl od velkého vydavatele a dělal si maličkou hru na koleně. Hlavním tahounem je nezávislý filmař Holden Boyles, který si díky Kickstarteru splnil sen.

Boyles se na crowdfundingové službě objevil před několika měsíci a na Spirit, jak se hra původně jmenovala, si řekl jen o 4 tisíce dolarů. Nakonec se mu podařilo vybrat něco přes 10 tisíc dolarů a Qora si tak zajistila rovnou i pokračování, nemluvě o výrazně rozšířené verzi, soundtracku a hromadě nových funkcí.

zdroj: Archiv

Styl místního pixelartu může trochu připomínat Superbrothers: Sword and Sworcery, ale s trochou fantazie vlastně skoro kteroukoliv pixelartovou hru. Jestliže vás Qora zaujala a nechce se vám čekat do 25. září, nemusíte. Koukněte na Steam, kde najdete volně dostupné demo, díky kterému si můžete nezávislou explorativní adventuru vyzkoušet na vlastní kůži.

Nejnovější články