Polsko povede v Civilization VI Hedvika z Anjou s okřídlenými husary v čele
zdroj: tisková zpráva

Polsko povede v Civilization VI Hedvika z Anjou s okřídlenými husary v čele

21. 12. 2016 17:34 | Preview | autor: Adam Homola |

Počet národů se v Civilization VI pomalu ale jistě rozrůstá a jedním z nováčků po vydání hry jsou Poláci. Polsko do lítého ekonomického, náboženského a vůbec civilizačního boje povede Hedvika z Anjou - polská královna, která vládla v letech 1384–1399. V roce 1399 zemřela a v roce 1997 byla svatořečena.

Hedvika dokonce v Praze založila odloučený internát pro Litevskou kolej pro Bělorusy a Ukrajince. Na svědomí má také znovuvybudování krakovské univerzity. Ve hře mohou jít hráči s Hedvikou z Anjou do boje s unikátní jednotkou polských husarů, známých také jako okřídlení husaři.

Jde o vysoce obrněnou kavalerii a páteř armády z doby mezi 16. a 18. stoletím. Okřídlení husaři disponují velkými kopími, jsou specialisté na rozbíjení nepřátelských formací a v prostředních částech hry mohou tvořit hlavní jednotky vaší armády.

zdroj: tisková zpráva

Unikátní polskou budovou je Sukiennice, tedy jakási tržnice specializovaná na látky, kůži, vosk, hedvábí apod. Unikátní schopností Polska je pak Golden Liberty – získání sousedních políček poté, co dokončíte pevnost nebo tábořiště v rámci přátelského teritoria, a to i v případě, kdy daná políčka přísluší jiné civilizaci. Za Polsko se vám tak může v Civilization VI docela příjemně expandovat, jak už naznačuje přiložené video.

Polsko není bezplatným přídavkem - jde o regulérní placené DLC, které najdete na Steamu pod tímto odkazem a vyjde vás na 5 eur. Sluší se ale dodat, že DLC obsahuje také scénář Jadwiga's Legacy, kde musíte v rámci 60 tahového limitu bránit Polsko, Prahu a Vídeň před Řádem německých rytířů a Osmany.

Od dnešního dne je také za stejnou cenu 5 eur dostupný Vikings Scenario Pack, kdy jde o údajně nejdetailnější scénář pro Civilization VI. Ten obsahuje šest nových městských států a tři nové divy světa. Vikings Scenario Pack najdete na Steamu zase pod tímto odkazem.

winged_huskar_tkl2334fasd zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články