Pirátské Sea of Thieves nabídne prostor na tvorbu vlastního dobrodružství
zdroj: tisková zpráva

Pirátské Sea of Thieves nabídne prostor na tvorbu vlastního dobrodružství

22. 6. 2016 13:38 | Preview | autor: Adam Homola |

Po E3 máme zase o fous lepší představu, o čem bude pirátská online akce Sea of Thieves. Po několika exkluzivitách pro Kinect vás novinka od studia Rare pošle na širé moře. Ve hře se vžijete do role piráta se vším, co k tomu patří a nebudete u toho sami. Jak se můžete sami přesvědčit na aktuální prezentaci hry z E3, Sea of Thieves bude stavět především na spolupráci hráčů.

O regulérní MMORPG sice nepůjde, ale vývojáři rádi mluví o nepředvídatelnosti „sdíleného světa,“ ve kterém se to hemží dalšími hráči. Je sympatické, že jakkoliv půjde o nevážnou arkádu, nezapomínají tvůrci na základní dobová specifika. Ta jsou nejvýraznější například u lodí, kdy je potřeba dát dohromady celou posádku a plavidlo ovládat alespoň vzdáleně podobným stylem, jako v reálu. Tedy zvednout kotvu, natáhnout plachty, ovládat kanóny a v nouzi záplatovat díry po nepřátelských střelách.

Každý člen posádky musí plnit určitou funkci a sami byste se s velkou lodí nikam nedostali. Do simulace bude mít Sea of Thieves daleko, ale právě rozdělení rolí mezi hráče na lodi i mimo ni pomůže k uvěřitelnějšímu zážitku. Když vám navíc nepřátelská posádka potopí loď, neznamená to konec hry. Stačí skočit šipku do vody a pokusit se doplavat na nejbližší ostrov. Tam se můžete oddávat grogu, hudbě a jiným radovánkám, nebo nechat zábavu na později a začít hledat poklad.

zdroj: Archiv

Komunikace s celým týmem je vzhledem k roli posádky a soubojům klíčová, ale vývojáři myslí i na hráče, kteří nemají po ruce partu podobně naladěných kolegů. V plné hře byste měli mít možnost ovládat malou loď ve dvou hráčích, nebo klidně i sami. Nelze se ale zbavit dojmu, že v takovém případě bude zážitek ze hry sotva poloviční. Microsoft i Rare totiž staví Sea of Thieves jako kooperativní hru, kde si cíle i pravidla nastavujete do určité míry sami.

Jistým způsobem tak jde o onlineový sandbox, který sice několik úkolů, pravidel a mantinelů nabídne, ale primárně byste si v něm měli zábavu najít a vytvořit sami. V takovém případě pak platí, že čím víc lidí budete mít po boku a na voice chatu, tím lépe. Sea of Thieves, která dle Rare cílí na všechny generace hráčů, vyjde na Xbox One a PC (Windows 10) neznámo kdy.

Vzhledem k absenci data vydání je ale letošní rok nepravděpodobný a plné verzi má předcházet ještě betaverze. Ta bude regulérní betou, nikoliv zátěžovým testem serverů, nebo polovičatou demoverzí krátce před vydáním hry. Omezenou a uzavřenou betaverzi chtějí vývojáři spustit co nejdříve, ale ani zde neznáme žádné datum.

Nejnovější články