Pestrá náplň Harry Potter Princ dvojí krve
zdroj: tisková zpráva

Pestrá náplň Harry Potter Princ dvojí krve

26. 3. 2009 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Šestý díl Harryho naučí míchat lektvary, hrát Famfrpál nebo se účastnit kouzelnických duelů.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Rok od roku se filmovým i herním verzím Harryho Pottera dostává více a více uznání a letošní Princ dvojí krve, v pořadí tedy již šestý díl, se proto právem řadí mezi očekávané tituly. Byť jak vám potvrdí jeho autoři: "Přiznejme si, že není úplně normální, aby se do něčeho podobného zbláznili dospělí lidé". Ale co na tom, hraje-li se to dobře?

Princ dvojí krve obsáhne několik stupňů obtížnosti, které se budou automaticky nastavovat dle vašich schopností a úspěšnosti během hry: půjde-li vám vyrábění lektvarů příliš snadno, hra vám jej udělá těžším. A podobně to má fungovat i se závodní minihrou, kouzelnickými duely, létáním, sportovními utkáními ve Famfrpálu nebo matematickým puzzlem, kde budete muset na základě posloupností vytýkat a hledat společné jmenovatele. V každé z těchto disciplín vám hra navolí takovou obtížnost, aby na vás nebyla příliš těžká a zbytečně lehká zároveň.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázky z verze pro Wii

A jsme-li už u toho, právě vyrábění lektvarů má patřit k jedné z vašich nejčastějších činností: ke kotlíku se budete neustále vracet s novými recepty i ingrediencemi. A protože Princ dvojí krve bude celý zasazen do otevřeného herního světa, jak víte z dřívějška, při svých procházkách po okolí bradavické školy budete zase nacházet nejrůznější lahvičky i bylinky, z nichž se následně připraví další kouzla.

A co se týče verze pro Wii, ta zase naplno využije ovladače Wii Remote: při famfrpálových zápasech s ním budete kroutit jako s koštětěm, při závodění v autech jako s volantem a jindy se z něj stane vaše kouzelná hůlka. Na závěr pak dodejme, že herec Daniel Radcliffe tentokrát Harryho party nenamluví, nicméně autoři si pro dabing anglické verze zajistili alespoň jeho oficiálního dubléra Davida Holmese. Který se mimochodem při natáčení sedmého filmu koncem ledna zranil tak těžce, že má dnes ochrnutou spodní část těla a nestane-li se zázrak, nebude zřejmě již nikdy chodit.

Harry Potter a Princ dvojí krve vyjde souběžně v létě pro PC, Wii, PS3, X360, PS2, PSP, DS, Macintosh a mobilní telefony - více v našich článcích:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Harry Potter Princ dvojí krve v obrazech  [24.11.2008 16:16 - levis]
Volné bloumání v Harry Potter Princ dvojí krve  [4.7.2008 12:12 - levis]
Ohlášení Harry Potter Princ dvojí krve  [22.4.2008 19:19 - jd]
zdroj: Videogamer

levis

Nejnovější články