Paradox představuje čtvrtý díl Europa Universalis
zdroj: tisková zpráva

Paradox představuje čtvrtý díl Europa Universalis

10. 8. 2012 19:20 | Preview | autor: Adam Homola |

Dlouho běžící strategická série Europa Universalis se brzy dočká nového dílu. Paradox dnes oznámil, že jejich projekt s kódovým označením “Project Truman” je ve skutečnosti Europa Universalis IV. Tahle nová strategická nádhera poběží na vylepšeném enginu z Crusader Kings II a nabídne tolik vylepšení a úprav oproti předchozím dílům, až z toho jde hlava kolem. Hlavně ta čísla, ta čísla! 1000+ historických vůdců, 4000+ monarchů, 250 zemí, 300 leté období... Tohle se vám jen tak neohraje.

Kromě hromady čísel vás v Europa Universalis IV čekají samozřejmě historické události, na které se budete moct vrhnout s flexibilně vybudovaným národem - budete mít totiž možnost budovat vlastní vlády, upravovat si obchodní politiku dle libosti, stejně jako strukturu samotné společnosti. Ruku v ruce s tím jde i mnohem propracovanější a delikátnější systém diplomacie, ve které budou hrát roli kromě klasických technik také názory jednotlivých panovníků.

Panovníci budou mít také nové speciální schopnosti, ve hře bude zbrusu nový obchodovací systém a samozřejmě nebude chybět ani multiplayer s vylepšeným chatem, matchmakingem, možností podpory vlastního serveru. A jak už to tak u takovýchto hardcore PC her bývá, budete mít možnost umodovat se k smrti - upravit půjde prý téměř cokoliv. Datum vydání je zatím stanoveno na začátek příštího roku, jak reportuje IncGamers. Europa Universalis IV se ale objeví i příští týden na Gamescomu, kde se o ní snad dozvíme mnohem více informací.

Nejnovější články