Oznámení Football Manager Live
zdroj: tisková zpráva

Oznámení Football Manager Live

21. 4. 2007 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Počítačové soupeře nahradí živí trenéři v jakémsi mixu starého offline Football Manageru, fantasy sportu a aukčních síní.

Přibližně touhle roční dobou obvykle Sports Interactive ohlašují nové verze úspěšného Football Manageru (recenze FM2007, FM2006, FM2005), ale letos se prioritně přesouvají na online půdu s masivně multiplayerovou hrou Football Manager Live, vyvíjenou už od 2005. Duchovní dítko spoluzakladatele firmy Olivera Collyera má svou zábavnou, soutěživou a družnou povahou oslovit jak skalní fanoušky, tak nové publikum. Představte si něco jako mix standardního Football Manageru, fantasy sportu a aukčních serverů. Hra bude samozřejmě čerpat ze základů předchůdce, ale zároveň být speciálně navržena pro online potřeby.

Football Manager Live vám umožní vybudovat vlastní klub úplně od nuly. Zvolíte si název, znak, barvy dresů či velikost hřiště. Vše přitom musíte sladit s finančním rozpočtem - začínáte se 100 tisíci britskými librami. Máte-li přehnaně vysoké náklady, o čemž vás hra spraví na konci každého dne, musíte se povinně pohybovat na předních příčkách, vyhrávat turnaje nebo vydělávat sázením na výsledky utkání, abyste vůbec mohli platit mzdy a dlouhodobě přežili. Nebudete však moci stanout v čele reálných klubů jako třeba Bayern Mnichov nebo Arsenal, ani v tiskovce nepadla zmínka o licencování nějaké skutečné soutěže. Každopádně o slavné fotbalisty nepřijdete, jelikož si z nich lze alespoň sestavit jedenáctku snů z obří databáze dosavadního Football Manageru.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

S dobrými přáteli nebo až s tisíci neznámými lidmi z internetu pak můžete 365 dnů v roce 24 hodin denně soupeřit v zápasech hraných v reálném čase, který půjde zrychlit jen po souhlasu obou manažerů. Založit si s nimi mini-ligu/poháry nebo se přetahovat o nadějné talenty v komplexním systému přestupů, v němž se lze rovněž zbavit neperspektivních hráčů nebo si někoho najmout (každý fotbalista v celém světě Football Manageru Live bude svými vlastnostmi unikátní). Samotné dění na hřišti bude probíhat v realistickém 2D enginu a souběžně s tím si můžete měnit vyměňovat názory v chatu zabudovaném přímo do hry. Ta vám navíc pošle SMS nebo emailové upozornění, pokud se váš příští soupeř zaloguje do herního světa.

Jako trenér máte mít po ruce bohaté taktické možnosti - svou roli opět sehraje i sebevědomí týmu, vybraná taktika a formace. Na každé střídání či reagování na zranění atd. bude jen minuta skutečného času, před začátkem dostanete čtyři minuty a o přestávce maximálně dvě minuty k realizaci změn, což má zaručit plynulou online hru. Vše mohou ostatní živí hráči sledovat a přiučit se tak něco z vašeho umění, stejně jako vy sami u replay. Po ukončení zápasu napíšete svůj komentář k průběhu, stejně tak bude možné vyjádřit názor na různé události související s chováním vašich svěřenců apod. Betatest Football Manager Live začne příští měsíc, ale plná hra pro PC a Maca je avizována až na jaro 2008, opět pod taktovkou SEGY. Výše měsíčních poplatků zatím není známa, více na oficiální stránce. Update - nedávají tím však sbohem offline podobě, ta má standardně pokračovat v podzimním FM2008 (thx luckyduck).
zdroj: PR, homepage, GS, Eurogamer

jd

Nejnovější články