Nová strategie Impire je převlečený Dungeon Keeper
zdroj: tisková zpráva

Nová strategie Impire je převlečený Dungeon Keeper

27. 7. 2012 12:17 | Preview | autor: Adam Homola |

Cyanide Studio, kteří se do širšího hráčského povědomí dostali nedávno hlavně díky RPG Game of Thrones a strategii A Game of Thrones: Genesis, na nás chystají další hru. Tentokrát to ale nebude podle knihy/seriálu s trůnama, i když fantasy tématiku vývojáři neopustí. Jejich nové dílko se bude jmenovat Impire, bude to strategie a trošku připomíná starého Dungeon Keepera. A možná ne jen trošku, možná to bude Paradoxí (vydavatel) pokus o jakýsi moderní francouzský remake slepičí tyranie. Což zní samo o sobě zajímavě. Červený roháč s kosou tu asi cameo mít nebude, ale Impire bude mít zase hlavního hrdinu se sexy jménem Bjal-Abaddon.

Pod tímhle jménem, které evokuje nějakou asijskou sajtu s abandonwarem, se skrývá nenápadný démonický malý impík, který se s vaší pomocí musí v podzemních dungeonech dostat zase k moci. Dungeon bude vaší doménou, takže zapomeňte na nějakou klasickou RTS na čerstvém vzduchu. Strategie tady bude spíše spočívat v budování dungeonu, jeho úpravách a managementu. Skoro takový dungeon tycoon, opravdu něco jako starý Dungeon Keeper.

Klasiku od Bullfrogu (budiž jim zem lehká...) připomíná Impire taky tím, že se Bjal-Abaddon bude moct proměnit v mocného pána dungeonu a vy mu budete moct dokonce upravovat výzbroj a výstroj. V této formě pak bude zabíjení zbloudilých hrdinů na denním pořádku. To už nezní trochu jako Dungeon Keeper, tohle prostě je Dungeon Keeper. Což na škodu samozřejmě není, trojky se od EA asi jen tak nedočkáme, takže Impire bude možná malou náplastí na všechny ty roky čekání.

Některé části Impire se budou odehrávat také mimo váš zatuchlý dungeon a chybět nebude ani kooperativní režim pro singleplayerovou kampaň a jakýsi, blíže nespecifikovaný, multiplayer. Víc detailů zatím nemáme, Paradox hru zatím oznámil jen na své tour, ze které těch pár informací reportoval Joystiq. Co se ještě ví, je přibližné datum vydání. Impire by mělo vyjít na PCčko v prvním kvartálu příštího roku. Do té doby můžete oprášit první i druhý Dungeon Keeper z GOG.

Nejnovější články