Naughty Dog odhalili detaily o prvním DLC pro The Last of Us
zdroj: tisková zpráva

Naughty Dog odhalili detaily o prvním DLC pro The Last of Us

27. 9. 2013 17:30 | Preview | autor: Adam Homola |

The Last of Us vyšla už v červnu. Nyní je skoro říjen a DLC pořád nikde. Spoustě hráčů to může být asi jedno, hru si prošli a hotovo, ale majitelům Season Passu už to mohlo připadat trošku divné. Vývojáři ze studia Naughty Dog si dali na čas, ale nyní už konečně přispěchali s oznámením prvního ze tří chystaných přídavků. První kousek se bude jmenovat Abandoned Territories Map Pack, a jak už asi tušíte, bude se týkat jen a pouze multiplayeru.

Do hry přibudou mapy Subrubs, Bus Depot, Hometown a Bookstore. Na mapě Suburbs se budete vedle nepřátel muset starat ještě o malou, náhodou a plně dynamickou “prachovou bouři”, Bus Depot bude zase zarostlé městské prostředí, Hometown se bude pyšnit temnou atmosférou osvícenou měsícem a Bookstore slibuje vertikální hratelnost.

První DLC bude dostupné už za pár týdnů, konkrétně 16. října. Druhé by mělo vyjít někdy v prosinci nebo lednu a pro změnu obohatí singleplayer. Tvůrci prý teprve dokončili casting na novou postavu a natáčení performance capture začíná příští týden. Třetí a poslední DLC bude multiplayerové a mělo by vyjít někdy v první polovině příštího roku.

Aby si vývojáři trochu uklidnili majitele Season Passu, nabízí ke stažení přes 60 pokrývek hlavy. Pro ty, kteří si už Season Pass zakoupili, budou věci na hlavu (tzn. i masky, nejen čepice) zdarma, jak napsali vývojáři na oficiálním PlayStation Blogu. Kdo Season Pass nemáte, DLC vás nezajímá, ale čepičku byste chtěli, tak si ji taky budete moct koupit.

A jako perličku na závěr si můžete pustit docela vtipnou alternativní variantu konce původní. Pokud jste hru nedohráli a chystáte se na to, video si raději nepouštějte. Je to spoiler jako Brno!

Nejnovější články