Nahlédnutí do Nexus: The Jupiter Incident
zdroj: tisková zpráva

Nahlédnutí do Nexus: The Jupiter Incident

26. 7. 2004 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Je až k nevíře, že po tolika zvratech a změnách je hra nyní známá jako Nexus: The Jupiter Incident stále ještě ve vývoji a snad už se brzy také dostane do rukou hráčů.

Alespoň podle posledních informací by to mělo být letos v říjnu, v současnosti se tvůrci blíží fázi beta. Vývojem tohoto projektu s krušnou minulostí se zabývá studio Mithis Games, vydávat ji bude HD Interactive.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Pokud teď trochu nechápete, oč vlastně jde, připomenu, že úplně na začátku byl projekt propagován jako Beyond. Časem došlo ke změně názvu na Imperium Galactica III, pak na Galaxy Andromeda a nyní Nexus. Původně měla být vydavatelskou společností CDV, ale spolupráce s ní prý nebyla nejlepší, tak došlo k rozvázání partnerství. Nexus ale zaznamenala vývoj také co se týče žánru. Před třemi lety byla vize taková, že půjde o 4X strategickou hru s úžasnými vesmírnými souboji ve 3D. Nicméně, strategické prvky jako budování kolonií a dobývání surovin byly nakonec vypuštěny a vývojáři se jali soustředit spíše na taktickou část, kterou chtějí propracovat co nejdetailněji. RPG prvky (upgrady posádky apod.), které byly v plánu už od samého začátku, byly zachovány.

Důležitou a prý dosti promakanou záležitostí je v Nexus příběh. Zavede vás do roku 2112, kdy začíná v naší sluneční soustavě zahořívat jistý konflikt, který se postupně rozhoří ve velký problém zasahující celou galaxii. Jedna z vůdčích korporací dosáhla technologické nadřazenosti nad ostatními. Vy, v roli Marcuse Cromwella, budete muset odhalit jádro problému. Ocitnete se ale přímo uprostřed konfliktu. Vaše strastiplná cesta začne blízko Jupiteru.

Během svých dobrodružství se setkáte s řadou různých postav, ras, přátel i nepřátel či vesmírných anomálií, které bude třeba prozkoumat. Budete moci řídit velké vesmírné koráby, vybavovat je zbraněmi a dalším různým příslušenstvím. V single-playerové kampani, tvořené spoustou velmi rozmanitých misí, budete na začátku čelit zejména lidským nepřátelům, lidem na druhé straně barikády. Později se ale střetnete i s unikátními bizarními stvořeními cizích ras. Ne všichni z nich budou nutně vašimi nepřáteli. V multiplayeru má být sedm hratelných civilizací s různým počtem jednotek. Jedna z ras má prý pouze jedinou jednotku, zato však neuvěřitelné síly. pokud jde o herní módy, najdete zde deathmatch, team detahmatch, team battle, escort, kooperativní mód proti AI a capture the base. Nexus je jinak vyvíjena na enginu zvaném Black Sun, vyvinutém přímo v Mithis.

zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články