Legendární Castlevania: Dracula X Chronicles
zdroj: tisková zpráva

Legendární Castlevania: Dracula X Chronicles

6. 2. 2007 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Castlevania je známá a pro hardcore fans proslulá konzolová série, jíž to vždycky enormně slušelo v původní 2D podobě, neboli ona nesmělá nakouknutí do 3D rozměru nekončila příliš dobře.

Odvážím se tvrdit, že ani PS2 inkarnace nedosáhly kreditu podobně zaměřených her, jako je Devil May Cry, pročež je navýsost sympatické, že další titul v řadě bude návratem ke kořenům. Ovšem na rozdíl od pokračující produkce téhle série nejprve pro GBA a nyní Nintendo DS, jsou tyhle kořeny fanouškům více než povědomé. Nejde totiž o novou hru, ale remake. Castlevania: Dracula X Chronicles pro handheld PSP je předělávkou hitu z počátku devadesátých let minulého století, kde se na 16-ti bitové herní platformě PC Engine (TurboGrafx-16) objevila hra Dracula X: Rondo of Blood.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Rondo of Blood se nikdy ve své původní podobě neobjevil mimo japonské souostroví, odhlédneme-li od podle všeho ne zcela povedených remaků, takže nyní bude další šance na reparát, vedle níž však ochutnáte i původní klasiku. Jde přitom o standardní 2D chodičku, jejíž kontury budou na PSP výrazně vylepšené 3D postavami, detailnějším herním prostředím a pokrokovými efekty, skrze které chtějí v Konami oživit celé dobrodružství. Jež ve své době nabízelo skvělou audiovizuální kulisu, neboť bylo na CD formátu. Dočkáte se rozsáhlých levelů s kupou tajných lokací pro objevení, alternativních konců a světa, v němž bojujete proti Draculovým pohůnkům (jako jsou nemrtví a podobně naladěné grupy nepřátel). Na PSP se vyjma avizovaného grafického faceliftu nadějete i něco dalších featurek navíc, jako je hudební knihovna, což potěší, neboť hudební doprovod u téhle série patřil a patří ke zcela výjimečným.

Pravdou však je, že vzhledem ke svému věku tato Castlevania postrádá silné RPG prvky, které jsou trendem posledních dílů. Ale nezoufejte, protože na vás čeká podle všeho nevídaný bonus. Po dohrání zde anoncovaného remaku se připravte na zpřístupnění dalších dvou dílů. Jednak původního Rondo of Blood a druhak počinu Castlevania: Symphony of the Night (který shodou okolností míří na Xbox Live Arcade), co je mnohými považován za vůbec nejlepší kapitolu v rámci téhle značky, přičemž právě v něm se to RPG elementy jenom hemží. Nota bene tvůrci i u něj avizují, že oproti PSX verzi Symphony of the Night (ještě existovala ta pro Segu Saturn) nabídne jaksi "něco" navíc. Co se konkrétně myslí snad dají včas na vědomí, protože do vydání téhle unikátní herní kolekce je ještě hafo času.
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články