Královy legendy z Kings and Castles
zdroj: tisková zpráva

Královy legendy z Kings and Castles

19. 2. 2010 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nová fantasy RTS od Chrise Taylora přinese revoluci. Čím?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Chris Taylor se v rozhovoru pro BigDownload vyjádřil ke své nově oznámené fantasy strategii Kings and Castles. Ta bude zajímavá už jen tím, že Gas Powered Games hodlají vznik celého titulu detailně přiblížit hráčské obci, protože už je unavuje odrážet neustále všetečné dotazy - proto budou každý týden vydávat vývojářské deníčky a popisovat, co všechno stihli udělat.

Je to naprosto odlišný koncept od toho zaběhnutého, kdy vývojáři měsíce nebo roky na něčem pracují, úzkostlivě to tají a pak vypouští pouze teaser trailer nebo rendery - nic takového se od Chrise Taylora nedočkme. "Svět se mění a my se musíme měnit s ním," říká vývojář. "Zkusíme něco, co ještě nikdo neudělal, a uvidíme, co na to řeknou hráči." Videoblogy mají trvat vždy něco okolo dvou minut a míchat v sobě humor (jako v tom prvním) s vážnou zprávou o pokročení vývoje, resp. postupným představením autorského týmu.


Kings and Castles - první vývojářský deníček

Co se samotné hry týče, začnete v ní jako král, který si buduje své impérium a především svůj majestátní hrad, který Taylor označuje za umělecké dílo - nic takhle velikého se prý ještě ve videohrách neobjevilo (že by nepřímé dotažení nápadu z Demigod?). Novinkou budou tzv. legendární jednotky, které poznáte především tak, že normální vojáky několikanásobně převýší. Tak trochu se mají podobat těm z filmu Clash of the Titans.

Kings and Castles pro PC je teprve v rané fázi vývoje, odhadovat jeho datum vydání asi nelze na dříve než konec příštího roku.

zdroj: BD

levis

Nejnovější články