Kooperativní střílečku Evolve rozšířil nový zběsile rychlý mód Arena
zdroj: tisková zpráva

Kooperativní střílečku Evolve rozšířil nový zběsile rychlý mód Arena

27. 5. 2015 14:35 | Preview | autor: Adam Homola |

Jakkoliv je Evolve v jádru rychlá střílečka, pořád obsahuje pasáže kdy se toho moc neděje. Hrajete si s Monstrem na kočku a myš, hledáte se, schováváte se a naháníte jeden druhého. A teprve pak propukne to pravé peklo. Vývojáři teď vyrukovali s bezplatným novým módem Arena, který právě všechny pomalejší části hry eliminoval a soustředí se jen a pouze na tu nejrychlejší a nejakčnější část hry - lovci versus Monstrum v malém, těsném prostoru.

Začíná a končí se v malé uzavřené aréně kterou značí dobře známý dóm. V něm najdete čtyři lovce, jedno Monstrum a také pár neutrálních živočichů, kteří slouží především jako potrava pro Monstrum. Dóm se nerozšíří, nezmizí a ani jinak nezmění své rozměry. Zběsilá akce tak začíná okamžitě a drží svižné tempo až do konce zápasu. V Aréně se hraje na systém tří zápasů, kdy se hra mezi jednotlivými zápasy přesouvá mezi dómy na jedné mapě.

zdroj: Archiv

Map je 14 a v Aréně je na každé z nich 5 dómů. Dohromady to tak dělá 70 "map", na kterých lze Arénu hrát. V každém zápase začínají všichni lovci i Monstrum s jedním perkem. Monstrum začíná ve své druhé fázi s 50 procenty brnění, ale to je hodnota, kterou můžete poměrně rychle zvýšit požíráním neutrálních zvířat. A pokud patříte k těm nejlepším, můžete se s Monstrem vyvinout do třetí fáze. To bude ale velmi těžké, vzhledem k neustálému střetu a malému prostoru.

Rozdíl mezi lovci a Monstrem spočívá také v tom, že lovci si mezi jednotlivými zápasy nemohou vyměnit role ani perky, zatímco Monstrum si své schopnosti změnit může. Jednotlivé rozdíly a další detaily už určitě pochytíte z přiloženého videa s komentářem vývojářů. Arena se zdá být ušitá na míru hráčům, které ony pomalé pasáže Evolve příliš nebavili. Pokud se mezi ně řadíte, Arenu určitě vyzkoušejte. Ve hře je dostupná od včera a rozhodně si v ní jen tak neoddechnete.

Nejnovější články