Jak funguje kooperace v Dawn of War 2?
zdroj: tisková zpráva

Jak funguje kooperace v Dawn of War 2?

13. 2. 2009 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

V týmové souhře budete mít vy i kamarád každý dvě skupiny vojáků s různými schopnostmi a vzájemně spolupracovat.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Kooperace dvou hráčů v real-time strategii, to je až novinka posledních let. V Command & Conquer: Red Alert 3 měla velký úspěch, a proto se ji do hry rozhodli implementovat také tvůrci připravované strategie Warhammer 40,000: Dawn of War 2. U Red Alert 3 nebyl problém kooperaci do kampaně aplikovat, protože každá mise měla vždy dva velitele. Když jste hráli sami, druhého velitele prostě ovládal počítač. Dawn of War 2 má poněkud jiný přístup.

Důležité je uvědomit si, že Dawn of War 2 není typická strategie, kde máte základnu, ve které vytváříte obrovské armády a ty pak posíláte na nepřítele. Jde spíše o taktickou bojovou hru, ve které ovládáte skupinu vojáků na bojišti. Musíte strategicky využívat jejich schopnosti a dovednosti, takže třeba nejprve s vojákem s technologií neviditelnosti prozkoumáte terén před sebou a se sniperem ze zálohy potom odstřelíte odkryté nepřátele.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pokud hrajete Dawn of War 2 sami, ovládáte 4 skupiny vojáků s různými schopnostmi. V kooperaci má každý hráč na starosti dvě skupiny. Znamená to, že se na začátku musíte dohodnout, kdo bude mít jakou skupinu a s jakými schopnostmi a v samotných misích pak úzce spolupracovat podobně, jako jsme popsali výše. Jeden hráč vyrazí na průzkum, druhý pak může odstřelovat nepřítele z dálky. Ale to je jen jedna z mnoha možných strategických uvažování. Důležité pro snadný postup ve hře je být neustále poblíž sebe, všechny čtyři skupiny. Je totiž jasné, že pokud jeden z hráčů pojede sólo, velice snadno narazí na nepřátelskou přesilu a bude zničen.

V kooperačním módu lze hrát celou kampaň, ale neznamená to, že když začnete hrát mise ve dvou, nemůžete celou kampaň Dawn of War 2 dokončit sami. Když se prostě bude muset kamarád další den večer učit, nebo se věnovat manželce, prostě můžete k misi zasednout sami a budete zase ovládat všechny čtyři jednotky. A další misi už zase můžete hrát spolu.

zdroj: Archiv


Dawn of War 2 tyranids trailer 2

Protože Dawn of War 2 běží na Game for Windows – Live systému, je samozřejmě nejideálnější komunikovat s vaším parťákem klasicky přes mikrofon a sluchátka, hra bude mít možnost využívat také Steamworks od Valve pro ověření skutečné identity toho, s kým hrajete.

Plná verze Dawn of War půjde do prodeje 19. února, u nás v češtině – více v dojmech a v předešlém zpravodajství:

Veřejný betatest Dawn of War 2 začíná  [21.1.2009 14:14 - jd]
Videa: F.E.A.R: 2, Battlestations Pacific, Dawn of War 2  [13.1.2009 17:17 - jd]
Oznámení betatestu Dawn of War 2  [9.1.2009 12:12 - jd]
Trailery: Wheelman, Guitar Hero Metallica, Dawn of War 2  [23.12.2008 19:19 - jd]
zdroj: IGN, Shacknews, WorthPlaying

chewiedc

Nejnovější články