I Uncharted 4 bude mít multiplayerový mód, opět s mnoha novinkami
zdroj: tisková zpráva

I Uncharted 4 bude mít multiplayerový mód, opět s mnoha novinkami

29. 10. 2015 11:44 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv si všichni od série Uncharted slibujeme především zábavnou kampaň ve stylu poněkud násilnějšího Indiana Jonese, Naughty Dog se nikdy nebáli ke kampani přidávat i multiplayerovou složku. A na rozdíl od mnoha jiných pokusů tohoto typu, byl vždy multiplayer v Uncharted (a koncekonců i v The Last of Us) zábavný sám o sobě a nepůsobil jako nucený přívěsek. Takže nikoho nepřekvapí, že i Uncharted 4: A Thief's End bude mít akční hru pro více hráčů, která se poprvé představila v Paříži.

Když se podíváte na video, hned si všimnete faktu, že postavy jsou oproti kampani vizuálně lehce stylizované do komiksovějšího stylu. Vlastně celá akce působí více nadneseně, se spoustou nadsázky a ještě většího destruktivního chaosu, než jsme zvyklí z kampaně. Naughty Dog opět do multiplayerového módu nacpali spoustu novinek, z nichž větší část uvidíte ve videu níže.

Novinkou jsou kupříkladu sidekickové. Pokud vám poteče do bot, můžete si přivolat na pomoc sidekicka, AI ovládanou postavu, která disponuje speciálními schopnostmi a třeba vám pomůže zvrátit průběh bitvy. Jelikož Uncharted vždy pracuje s nadpřirozenými silami, jako každá správná "indianajonesovka," tyto se do multiplayeru promítnou v podobě mystických schopností, které půjde během boje používat.

Jelikož mapy budou hodně vertikální, vhod vám přijde grappling hook, s nímž se můžete po bojišti pohybovat s rychlostí a grácií Batmana a třeba jej využívat pro překvapivé přepady. Map bude k dispozici celkem osm, každá z nich prý bude unikátní a dělaná přímo pro čtvrtý díl, takže nemáme čekat předělané mapy z minulých her.

Naughty Dog rozhodně počítají s budoucím rozšiřováním multiplayeru, protože by rádi do této části hry dostali i vozidla. Na rozdíl od kampaně, která poběží v rozlišení 1080p a 30FPS, multiplayer upřednostní FPS, kde se hodnota vyšvihne na 60, ale sníží rozlišení na 900p.

Ačkoliv Uncharted 4: A Thief's End vychází na PS4 až 18. března, multiplayerovou betu budou moci majitelé Uncharted: The Nathan Drake Collection okusit v týdnu mezi 4. a 13. prosincem.

zdroj: Archiv

Nejnovější články