Hráči bety Star Wars Battlefront zapříčinili řadu změn a úprav ve finální verzi
zdroj: tisková zpráva

Hráči bety Star Wars Battlefront zapříčinili řadu změn a úprav ve finální verzi

16. 11. 2015 19:05 | Preview | autor: Adam Homola |

Star Wars Battlefront vychází v Americe už zítra, u nás ve čtvrtek a zhruba před měsícem skončila veřejná beta. V ní si univerzum Hvězdných Válek vyzkoušelo na virtuální kůži přes devět milionů hráčů. Jde o natolik početnou masu, že se z ní podařilo vývojářům vydolovat spoustu cenné zpětné vazby a hru na základě toho před vydáním ještě upravit. O konkrétní změny se podělili v blogu na webu hry a jakkoliv se mohou zdát úpravy malé, v rámci kompetitivní online střílečky může být jejich dopad velký.

Jedna z větších změn se rovnou dotkne těch největších ikon. Hrdinové a záporáci, legendy Star Wars filmů, už nebudou mít jepičí život. V betě se zjevili na mapě s plným životem a ten, bez ohledu na způsobené poškození, jim pomalu ubýval. Svůj konec v zápasu jste mohli oddálit zabíjením nepřátel, kteří vám životy zpátky dobíjeli. V plné hře oba systémy zmizí. Hrdinům bude život ubývat jen když je nepřítel zasáhne a léčení už nebude probíhat zabíjením všech soků. Podle vývojářů je to ještě lepší ztvárnění pocitu, že jste najednou Luke, Darth Vader, Han Solo nebo některý jiný ze slavných hrdinů. Nemalých změn se dočkaly i Walkeři, konkrétně AT-AT a AT-ST. V betě byly stroje moc silné a tak vyfasovaly několik nových slabin.

Menší účinnost než v betě bude mít i Cycler Rifle, které tvůrci snížili rychlost projektilu. Obecně ale proběhl poměrně velký balanc skoro všech vozidel, efektivita pěchoty, Star Cards a dalších prvků hry. DICE zapracovali i na systému spawnování, aby bylo co možná nejtěžší kempovat na spawnovacích bodech a zabíjet hráče ihned poté, co se objeví na mapě. Docílit by toho měly nové bojové oblasti, které jsou pro obě strany jiné - tvůrci upravily i vzdálenosti spawnů pro oba týmy.

A konečně půjde pro partu využít také aplikaci Xbox Friends, kdy své přátele v partě uvidíte na herní mapě coby zelené tečky. Výše uvedené není ani zdaleka všechno, co vývojáři stihli od 13. října, kdy beta skončila, do vydání hry udělat. Změn díky devíti milionům hráčům stihli hodně a je jisté, že Star Wars Battlefront budou ladit i po vydání.

Nejnovější články