Hard to be a God - další hra podle Strugackých
zdroj: tisková zpráva

Hard to be a God - další hra podle Strugackých

2. 12. 2004 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

V Rusku se zřejmě v poslední době stalo módou vyvíjet hry na motivy úžasného díla sci-fi spisovatelů bratrů Strugackých.

Po RPG Stalker: Shadow of Chernobyl (inspirace z knihy Piknik u cesty) a nedávno oznámené adventuře Hotel At a Lost Climber (podle knihy Hotel u Mrtvého alpinisty) tu máme oznámení dalšího herního projektu, tentokrát podle známého díla s názvem Je těžké být Bohem. Hra Hard to be a God by se měla zařadit do žánru RPG a nabízet nelineární příběh dokonce se čtyřmi různými konci. Její vývoj je konzultován přímo s panem Borisem Strugackým (Arkadij již nežije). Tvůrci se prý velmi snaží zachytit ve své hře ducha předlohy.
Hard to be a God bude plně ve 3D. Herním světem je království Arkanar, rozdělené do mnoha částí. Hráč bude tímto světem cestovat se svým hrdinou a jeho skupinou, přičemž hlavního hrdinu bude ovládat přímo a zbytek jeho týmu pomocí příkazů, které budou plnit nebo neplnit podle způsobu, jakým jim byly zadány (přemlouvání, zastrašování, atd.). Na každého platí prostě něco jiného. Rychlost cestování bude ovlivňovat terén. Jelikož svým příběhem hra zasahuje do dvou epoch (středověké a alternativní budoucnosti), bude podle toho vypadat i arzenál zbraní. Systém soubojů bude zahrnovat nejrůznější komba a speciální útočné chvaty. Záležet v tomto ohledu bude na schopnostech i zvláštních typech zbraní.

zdroj: PR

korgull

Nejnovější články