Gambrinous staví v Guild of Dungeoneering na hlavu celý žánr dungeon crawlerů
zdroj: tisková zpráva

Gambrinous staví v Guild of Dungeoneering na hlavu celý žánr dungeon crawlerů

17. 7. 2015 15:50 | Preview | autor: Adam Homola |

Irské studio Gambrinous právě dokončilo svoji prvotinu Guild of Dungeoneering, ve které staví žánr dungeon crawlerů na hlavu. GoD nechybí nic z potřebných základů - jsou tu hrdinové, monstra, poklady, souboje, RPG prvky a velký dungeon. Jenže vy nehrajete za onoho hrdinu, ale za dungeon. A navíc skrze kartičky.

Podobně jako v karetních hrách i tady máte deck, ze kterého vám chodí do ruky různé karty. Jednou je to karta, která po zahrání přidá do místnosti v dungeonu poklad. Jiná karta zase rozmístí monstra. Další může přidat novou místnost či celou pasáž. Vy tak hrajete skrze karty za dungeon, který se postupně rozšiřuje a bobtná jak obsahem, tak velikostí.

zdroj: Archiv

V dungeonu vám chodí hrdinové kteří výtvor prozkoumávají, bojují a to všechno je zabaleno do neokoukaného vizuálu, který je věrný stařičkým dungeonům. U nich jste si totiž kreslili mapu sami na papír a stejně tak vypadá i Guild of Dungeoneering. Čím déle navíc hrajete, tím více se vám průběžně odemykají lepší zbraně, karty a další propriety.

Guild of Dungeoneering je už k mání na Steamu a GOG za 15 eur pro Windows (Mac má být brzy) a podle prvních ohlasů hráčů to asi dopadlo docela dobře. My se o tom přesvědčíme sami a pak se o náš názor podělíme v recenzi, která přijde zanedlouho.

Nejnovější články