Free to play akce All Points Bulletin přenese boj zlodějů s policií na PS4 a Xbox One
zdroj: tisková zpráva

Free to play akce All Points Bulletin přenese boj zlodějů s policií na PS4 a Xbox One

23. 1. 2015 11:50 | Preview | autor: Adam Homola |

Online střílečka APB s pořádně turbulentní historií (roky vývoje za obrovské peníze, následný krach tvůrců atd.) funguje ve free to play režimu na PC, které jí ale začíná být malé. All Points Bulletin: Reloaded má proto v hledáčku konzole PlayStation 4 a Xbox One, na kterých by měla vyjít někdy v průběhu druhého kvartálu tohoto roku. Hra se nijak zásadně měnit nebude, poladí se pouze technická stránka tak, aby ji konzole zvládaly co možná nejlépe - stovka hráčů s notně upravenými postavami, vozidla a tisíce zničitelných objektů v každé scéně asi protáhnou i hardware nových konzolí.

Hra vyjde na konzole zadarmo, ale zajímavé je, že zatímco na PlayStation 4 nebudete k hraní PlayStation Plus potřebovat, na Xbox One si bez předplaceného Xbox Live Gold nezahrajete. Konzolová verze APB: Reloaded ale samozřejmě nabídne spoustu možností jak utratit peníze skrze mikrotransakce. Můžete si totiž dokupovat výstroj a výzbroj, předměty, auta, všechno si upravovat apod.

Konzolový port APB by měl být v dobrých rukách: mají ho na starosti vývojáři ze studia The Workshop Entertainment, jehož členové se v minulosti podíleli například na Tony Hawkovi, Call of Duty 3, Borderlands 2 a The Evil Within. S portováním jim pomáhají Reloaded Games a o vydání se postará Deep Silver. PC verzi APB: Reloaded si prý od vydání v prosinci 2011 nainstalovalo přes 5 milionů hráčů, ale vývojáři už neprozradili, kolik hráčů to pořád aktivně hraje.

zdroj: Archiv

 

Jen pro úplnost je však třeba dodat, že původní verze hry vyšla v červnu 2010 a již v září toho samého roku došlo k vypnutí serverů. V listopadu 2010 pak hru koupila americká firma K2 Networks, která ji po nezbytných úpravách uvedla ve free to play verzi znovu do provozu právě v roce 2011 s podtitulem Reloaded. A právě Reloaded verze nyní míří na konzole.

Nejnovější články