Co přinese Beyond Good & Evil HD?
zdroj: tisková zpráva

Co přinese Beyond Good & Evil HD?

5. 10. 2010 10:20 | Preview | autor: levis |

UbiSoft na své nedávné novinářské akci příjemně překvapil oznámením konzolového HD remaku akční adventury Beyond Good & Evil a vzápětí hned fanoušky ujistil, že na nové verzi se přímo podílí původní vývojáři z UbiSoft Montpellier v čele se svým lídrem Michelem Ancelem.

Samotný příběh hry žádných změn nedozná, a tak se znovu ujmete role dvacetileté novinářky/fotografky Jade, která se na planetě Hillys snaží rozplést politické intriky militantního diktátorského režimu, zdánlivě soupeřícího s invazí mimozemšťanůDomZ.

První předváděčka remaku obsahovala náhodný výběr pětice úrovní, v nichž si hráči mohli proběhnout starobylý důl, pěší zónu ve městě, východní čtvrť metropole, velitelství Alpha Section a několik výtahových šacht. Ovládání tu plynule přecházelo mezi Jade a její pravou rukou, prasečím človíčkem jménem Pey'j - a došlo třeba také na krátký let ve vznášedle.

Netřeba mít pochyby o tom, že by remake nedostál pověsti původní hry, když nová verze očividně zdědila třeba i místy poněkud nešťastně fungující kameru. Jednoznačný posun ale znamená převedení celého osobitého výtvarného stylu hry i s jeho jemně fantaskním nádechem do nativního rozlišení 1080p, vylepšení modelů postaviček a remasterování zvukové stopy.

UbiSoft dále slibuje podporu achievementů, trofejí a online žebříčků, byť o jejich fungování lze zatím jen debatovat - zřejmě budou odměňovat hráče za to, jak rychle dovedou proběhnout určitou lokací nebo pořídit fotografie, byť to vydavatel prý upřesní teprve napřesrok. A konečně se nabízí i otázka, zda v remaku někde přece jenom nebude zakódovaný odkaz na druhý díl, jehož osud je ještě mnoho let po původním oznámení stále velmi nejistý.

Jste optimisti? Pak doufejte, že remake původního Beyond Good and Evil má otestovat, zda je mezi hráčskou komunitou stále zájem o tuto značku a jestli se UbiSoftu vyplatí dál financovat vývoj druhého dílu. Ostatně přepracovanou verzi jedničky prý chtěla firma vyrobit již před lety a vydat ji v rámci série Xbox Originals, což se nakonec nestalo kvůli nejrůznějším technickým drobnostem. Počkejme tedy na příští rok, kdy remake prvního dílu vyjde na Xbox Live a PlayStation Network.

Nejnovější články