Blizzard pustí do Overwatch další hráče kvůli zátěžového testu
zdroj: tisková zpráva

Blizzard pustí do Overwatch další hráče kvůli zátěžového testu

18. 11. 2015 11:58 | Preview | autor: Adam Homola |

Blizzard plní svůj dřívější slib a první beta víkend Overwatch pro širší skupinu hráčů než doposud se skutečně uskuteční krátce po BlizzConu. Online střílečku si ještě nezahrají všichni, ale šance dostat se do víkendového zátěžového testu je vyšší, než momentální šance dostat se do regulérní bety. Víkendové hraní začne tento pátek v šest večer našeho času a skončí v pondělí, opět v šest večer našeho času.

Do víkendových zátěžových testů nejsou žádné speciální pozvánky, přihlášky nebo klíče. Stačí být jednoduše přihlášený do bety na svém Battle.net účtu a doufat, že vás vývojáři vyberou. O klasickou uzavřenou betu tak, jak ji mohou hrát někteří šťastlivci, ale nepůjde. Vedle omezeného času bude i menší výběr z map. K dispozici budou jen Hanamura, King's Row a Watchpoint: Gibraltar. Na druhou stranu ale půjde hrát za kteréhokoliv ze všech 21 hrdinů.

"Vzhledem k tomu že půjde o zátěžový test, zajímá nás hlavně zpětná vazba na technickou stránku hry - jak Overwatch běží na vašem PC, jaký je váš zážitek s beta servery, jaké kritické bugy jste zažili bugů a další aspekty, které mají vliv na samotnou hru. Jedním z cílů je dotlačit hardware až na hranici možností, takže prosím nebuďte překvapení, když s tím zažijete problémy stejně jako s funkčností bety - to je všechno součástí procesu testování," napsal Blizzard na webu hry.

Overwatch zdroj: tisková zpráva

Zátěžový test se událostí říká proto, že s víkendovými přístupy mají vývojáři v Blizzardu jiné plány než s klasickou uzavřenou betou. Ta běží již několik týdnů, nadále poběží a vedle technických věcí slouží k vyladění hratelnosti, balancu apod. Zátěžové víkendy se oproti tomu soustředí hlavně na vyzkoušení serverů a hardwaru všech účastníků. Podobných zátěžových víkendů plánují dělat tvůrci více, ale termín dalšího zatím oznámený není - určitě ale nepůjde o pravidelnou akci.

Pokud byste měli štěstí a do víkendového testu se dostali, negarantuje vám to automaticky účast v dalším testu či v uzavřené betě. Na druhou stranu to ale na budoucí výběr nemá žádný negativní vliv. Bez ohledu na vaši účast či neúčast ve víkendových testech můžete (a nemusíte) být vybráni do uzavřené bety. Pro betu/víkendy neplatí žádné mediální restrikce, tudíž můžete celý svůj víkend vesele streamovat na YouTube, típat obrázky, psát dojmy, prostě cokoliv vás napadne.

zdroj: Archiv

Hardwarové nároky hry pro uzavřenou betu jsou následující:

Minimální (pro 30 fps):

Operační systém: Windows Vista/7/ 8/10 64-bit (s nejnovějším Service Packem)
Procesor: Intel Core i3 nebo AMD Phenom X3 865
Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 460, ATI Radeon HD 4850 nebo Intel HD Graphics 4400
Paměť: 768 MB VRAM, 4 GB systémové RAM
Disk: 5 GB volného místa na disku

Doporučené (pro 60fps na střední nastavení):

Operační systém: Windows Vista/7/ 8/10 64-bit (s nejnovějším Service Packem)
Procesor: Intel Core i5 nebo AMD Phenom II X3, 2.8 GHz
Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 660 nebo ATI Radeon HD 7950
Paměť: 2 GB VRAM, 6 GB systémové RAM
Disk: 5 GB volného místa na disku

Overwatch zdroj: tisková zpráva

Jestli jste se do uzavřené bety či víkendového zátěžového testu dostali zjistíte jednoduše. Ve vaší desktopové aplikaci Battle.netu byste měli na kartě Overwatch uvidět aktivní tlačítko pro instalaci hry. Měl by vám přijít také email, ale ten prý může dorazit později, nebo spadnout do spamu.

Nejnovější články