Blížící se vydání The Last Guardian připomíná nové video i vzpomínající Fumito Ueda
zdroj: tisková zpráva

Blížící se vydání The Last Guardian připomíná nové video i vzpomínající Fumito Ueda

18. 11. 2016 17:26 | Preview | autor: Adam Homola |

Jedno takřka nekonečné čekání se blíží svému konci. The Last Guardian po několika odkladech a téměř dekádu trvajícím vývoji konečně příští měsíc vyjde na PlayStation 4. Upozorňuje na to jak nové video, tak sám kreativní otec hry Fumito Ueda, který se po čase zase trochu rozpovídal a prozradil třeba, že inspirací mu byl do jisté míry i Virtua Fighter.

Jakkoliv není The Last Guardian bojovka a pravděpodobně tam s malým chlapcem nebudete nikoho kopat či s ním boxovat, Virtua Fighter svého času Uedovi učaroval díky spletitosti animací. Ty byly na svoji dobu hodně pokročilé a jsou to právě animace, díky kterým chce Ueda vdechnout život Tricovi. Podivnému neexistujícímu stvoření, jež bude chlapce doprovázet.

Jako další inspirace jmenoval Ueda například Prince of Persia, nebo Another World a v rozhovoru pro PlayStation Blog prozradil, že inspirací pro samotného Trica bylo jeho mládí. Ueda totiž vyrůstal se spoustou zvířat, a tak při vývoji The Last Guardian nemusel provádět žádné velké výzkumy jejich přirozeného chování. Jednoduše si prý jen vzpomněl na své mládí a na to, jak na něj zvířata reagovala.

zdroj: Archiv

Ueda nakonec ještě naznačil, že se The Last Guardian možná odehrává ve stejném světě jako ICO a Shadow of the Colossus. Možná. Víc už ale říct nechtěl a prý to raději nechá na představivosti hráčů. Každý si podle něj vytvořil k jeho předchozím hrám specifický vztah a on nechce nikomu diktovat, jak má či nemá přistupovat k nové hře.

Pokud nějaká větší spojitost s jeho předchozími hrami v The Last Guardian přeci jen bude, dozvíme se to za nedlouho. Hra vyjde na PlayStation 4 už 6. prosince.

Nejnovější články