Bezpečnější a přístupnější NASCAR 08
zdroj: tisková zpráva

Bezpečnější a přístupnější NASCAR 08

16. 4. 2007 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nový ročník s displejem o stavu vozu, menším rizikem při bouračkách a s naučením základů motoristického sportu.

Novinkou nedávno oznámených závodů NASCAR 08 se stane herní mód The Chase, který jezdce postupně naučí základům tohoto amerického motoristického sportu. Mimo úkolů typu „předjeď pět aut“ nebo ježdění do boxů v časovém limitu hráč nakonec složí testy, za něž mu bude udělena licence a poté bude moci přijímat nabídky od jednotlivých stájí a zapojit se do samotné soutěže (půjde tedy o jakýsi průnik tutoriálu a kariérního módu). Kdo by si ani poté v závodech nevědel rady, nový displej VTV (Vehicle Telemetry Vision) mu poví informace o stavu pneumatik, poškození vozu, palivu v nádrži a samozřejmě rychlosti, pozici, počtu ujetých kol aj.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jinou novou vlastností NASCAR 08 bude „Car of tomorrow“ - bezpečnější standard pro závodní vozy, zavedený po smrti legendárního jezdce Dalea Earnhardta. S autem tohoto typu půjde jezdit na všech traťích, při na nejvyšší obtížnosti však pouze na těch, které to po týmech skutečně vyžadují (od příští sezóny to má být povinné v celé sérii). Podle prvních dojmů se jinak s těmito auty ve hře skutečně jezdí znatelně pohodlněji. Když už jsme u vozů, nově přibude stáj Toyota a v jednotlivých závodech hra na dráze vykreslí zároveň až 43 strojů.

Mezi dvaadvaceti tratěmi nemá chybět Las Vegas obohacená o klopené zatáčky, Indiana s novou pagodou anebo Watkins Glenn s přidanou autobusovou zastávkou. Znovu se objeví také závody National series, přezdívané „Busch“. Velký důraz je mimo to kladen na přizpůsobení vozu a vylepšený systém poškození, který prověří mj. možnost prohlížet si jednotlivé závody zpětně z různých úhlů v replayi. Grafický engine zase jezdcům kolikrát úplně zastíní výhled při jízdě proti slunci a jindy naopak na okamžik ztíží viditelnost po výjezdu z temného tunelu. Na obou next-gen platformách, na něž Nascar přichází poprvé, se počítá s online hrou až pro 16 závodníků. Samozřejmostí bude i podpora Force Feedbacku a ovladače Sixaxis u PS3. Nascar 08 čekejte na podzim tohoto roku pro PS3/X360/PS2.
zdroj: GameSpot, IGN

levis

Nejnovější články