Betaverze editoru pro Total War: Rome II je venku
zdroj: tisková zpráva

Betaverze editoru pro Total War: Rome II je venku

17. 1. 2014 17:31 | Preview | autor: Adam Homola |

Total War: Rome II už má spuštěný Steam Workshop, ale teď došlo ze strany Creative Assembly i k vydání očekávaného editoru Assembly Kit. Zatím jde jen o betaverzi a funkce editoru budou postupem času přibývat, ale tvořit můžete klidně už teď. Kdybyste náhodou nevěděli která bije, tak vězte, že Assembly Kit je sbírka nástrojů a ukázkových datových souborů, která může hodně pomoct tvůrcům modifikací.

Své výtvory spíchnuté díky Assembly Kitu můžete ostatním nabízet právě přes Steam Workshop. V editoru najdete jak databázový editor pro hru jako takovou, tak tam budete moct editovat vzhled postav, jednotek i lodí. Nechybí samozřejmě ani textury, modely, animace, formace, startovní pozice z kampaně a další věci přímo ze hry.

Exportovat z Assembly Kitu můžete modely do 3Ds Max, animace do Motion Builderu nebo do Maye. Zatím je to celé samozřejmě jen beta, takže jde spíš o testování funkčnosti - oficiální dokumentace bude vydaná v příštích dnech a týdnech, a teprve až poté bude Assembly Kit kompletně zmapovaný pro všechny. Editor si můžete stáhnout přímo ze Steamu: z Library - tools, jak informují tvůrci na webu hry.

Nejnovější články