All The Delicate Duplicates vás pošle do alternativního světa s unikátním jazykem
zdroj: tisková zpráva

All The Delicate Duplicates vás pošle do alternativního světa s unikátním jazykem

25. 11. 2016 15:37 | Preview | autor: Adam Homola |

Vývojáři téměř hotového titulu All The Delicate Duplicates se na webu hry snaží šikovně zatlouct o jaký žánr se vlastně jedná a ani na blogu hry toho příliš neprozrazují. Přesto z toho vychází nejspíše poklidná, netradiční explorativní adventura, která si zahrává s konceptem času. Nikoliv však hratelností, ale příběhově.

Hra vás nechá navíc nahlédnout do života řady postav, a to v netradičním světě tety Mo. Ta odkázala hlavnímu hrdinovi Johnovi kolekci tajemných předmětů. Časem si ale začnou oba uvědomovat, že předměty mají zvláštní fyzikální vlastnosti a že čím déle jim jsou oba protagonisté vystaveni, tím se jim začne proměňovat realita i vzpomínky.

Nebo to tak možná jen vypadá na první pohled, což už budete muset zjistit sami. All The Delicate Duplicates začíná v podivném světě Mo, který z obrázků i videa působí jako hodně nestandardní snové prostředí založené na hybridním poetickém jazyku Mezangelle.

All the Delicate Duplicates zdroj: tisková zpráva

Ten v sobě mísí základní strukturu angličtiny s počítačovým kódem a ve výsledném jazyku jsou vložené významy jeden do druhého. Je tak potřeba věty číst několikrát po sobě, postupně v nich nacházet indicie i kontext, a nakonec dát dohromady střípky znepokojující pravdy o tetě Mo, na kterou si John ani Charlotte prakticky nepamatují.

Těžko říct na co si vlastně budete pamatovat po dohrání vy, protože v All The Delicate Duplicates se často dostanete za „reálno“ tak, jak si myslíte že ho znáte.

zdroj: Archiv

Ve světě Mo a nejen v něm budete prozkoumávat místa, v nichž čas nepůsobí stabilně či lineárně a všechno může být trochu jinak. Co to znamená v praxi můžete zatím jen odhadovat, vzhledem k výborné schopnosti vývojářů mlžit a neprozrazovat základní herní mechanismy.

Nicméně hra je prý téměř hotová a díky potřebě finálního testování si ji teď můžete v rámci betaverze zahrát. Stačí se do ní jen přihlásit na této stránce a pak očekávat příslušný email. Beta poběží na PC (hra pak vyjde také na Mac) a to od dnešního dne do 28. listopadu.

Nejnovější články