Adventura Jenny LeClue chce zaujmout propojenou dvojicí příběhů
zdroj: tisková zpráva

Adventura Jenny LeClue chce zaujmout propojenou dvojicí příběhů

29. 7. 2014 16:24 | Preview | autor: Adam Homola |

Po čase tu máme zase další sympatickou adventuru, která se pokouší získat nejen vaši přízeň, ale také vaše peníze na Kickstarteru. Jenny LeClue vás zaujme svou ručně vypiplanou vizuální stránkou, která je důmyslně hravá a stylizovaná do estetiky padesátých let minulého století. Pod atraktivním kabátkem vás čeká adventurní trilogie, která bude po vzoru The Walking Dead promítat vaše rozhodnutí z jedné epizody do druhé. Kickstarter se zatím ale soustředí jen na první epizodu a vznik zbývajících dvou není ještě vůbec jistý.

Druhý a třetí díl Jenny LeClue mohou zajistit stretch goaly. Pokud se ale podaří zafinancovat jen první epizodu, slibují tvůrci uspokojivé příběhové zakončení, které nás nenechá napjaté na druhý díl, který by kvůli nedostatku financí nevznikl. To by byla ale velká škoda, vzhledem k případnému propojení všech epizod. Ostatně představte si že byste dostali jen tři epizody The Walking Dead z pěti.

K zafinancování Jenny LeClue by vás mohla přesvědčit i poměrně unikátní věc, kterou jiné hry moc nemají. Zajímavé zpracování příběhu v příběhu. Hlavní postavou je mladá detektivka Jenny LeClue, ale "nad ní" je ještě Arthur K. Finklestein, vypravěč a spisovatel, jehož přítomnost mění to, jak budete za Jenny hrát a naopak zase vaše volby v kůži Jenny změní vyprávění a osobní příběh Finklesteina. Jak přesně bude tohle provázání dvou vrstev vyprávění a příběhu fungovat v praxi nám zatím vývojáři neukázali, ale zní slibně.

A i když hra vypadá docela komiksově a nevážně, zdání klame. Měla by se točit kolem seriózních témat - komplexních vztahů, rodiny, ztráty blízkých osob a také kolem témat inspirovaných hororem, sci-fi a tajemnem. Tvůrci jaké své příběhové inspirace citují například Twin Peaks, Broken Age, Resident Evil, Hot Fuzz, Limbo, CSI, Kentucky Route Zero a několik dalších děl.

Jenny LeClue zdroj: tisková zpráva

S první epizodou se počítá na zimu 2015 a to na PC, Mac a Linux. Časem se pak přidají další platformy jako například iOS a zatím se nevylučují ani konzole nebo Steam. Do konce Kickstarterové kampaně zbývá ještě 23 dnů a vývojáři mají na kontě už přes 30 tisíc dolarů. Cílovou částku 65 tisíc dolarů by tak snad neměl být problém překonat a minimálně první epizody bychom se příští rok dočkat mohli.

Nejnovější články