Xenoblade Chronicles X aneb důvod proč si pořídit Wii U
zdroj: tisková zpráva

Xenoblade Chronicles X aneb důvod proč si pořídit Wii U

7. 12. 2015 11:31 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Jak se stát ohroženým druhem snadno a rychle? Stačí se připlést do bitvy dvou mimozemských ras, nechat si matičku Zemi doslova rozstřílet pod nohama a ve finále se při svém úprku vesmírem nechat sestřelit nad neznámou planetou, kde má člověk do vrcholku potravního žebříčku setsakra daleko. V novém domovu lidstva jménem Mira, totiž jaksi místní fauna odmítá respektovat přivandrovalce ze Země coby dominantní formu života ve vesmíru, na planetě, kontinentu, kam až oko dohlédne a ani nikde jinde.

Joo už je to tak. Lidstvo... nebo tedy alespoň to co z něj zbylo... zase jednou vyhlašuje konkurz na hrdinu. No a počínaje 4. prosincem se jím v exkluzivním titulu pro konzoli Wii U jménem Xenoblade Chronicles X můžete stát právě vy! Vývojáři ze studia Monolith Soft, autoři vychvalovaného (fakt nekecáme dokonce i tady ve své recenzi nešetřili chválou a průměr na Metacriticu mluví sám za sebe) Xenoblade Chronicles přišli s novým přírůstkem do série a vyzvali tak Geralta z Rivie i bezejmenné dobrodruhy putující postapokalyptickou pustinou na souboj o trůn letošního krále RPG žánru.

Má jejich hrstka přeživších na neznámé planetě vůbec nějakou šanci? Tak trochu sebestředně a naštěstí v rámci PR zprávy zcela v rámci mantinelů si troufáme tvrdit, že ano a první recenze ze světa nám zatím dávají za pravdu. Jasně, o novou modlu pro masy v našich luzích a hájích zřejmě nepůjde, pro nejednoho váhajícího hráče by však mohlo jít přesně o ten správný impulz ke koupi konzole Wii U (minimálně autor zprávy už si na něj brousí zuby). 

No a když už kupovat herní hardware od Nintenda, tak proč ne rovnou ve speciální edici obsahující kromě konzole Wii U Premium a samotné hry Xenoblade Chronicles X také sběratelský artbook a mapu herního světa, který je údajně o hodně větší než ten v The Elder Scrolls V: Skyrim a dokonce svou velikostí trumfne i třetího Zaklínače nebo nejnovější Fallout 4. Vlastně panují zvěsti o tom, že celková rozloha světa Xenoblade Chronicles X je větší, než u všech tří zmíněných titulů dohromady. Že je to nemožné? Že je to nemyslitelné? Že budou majitelé Wii U grilovat na své vlastní konzoli? Dost dobře možná, ale Japonce a jejich technicky geniální řešení není radno podceňovat. 

Xenoblade_limited_edition zdroj: tisková zpráva

Tyhle velké nebo možná ještě větší vzdálenosti pak budete moct se svou partou překonávat nejen pěšky, ale také v bojových robotech schopných transformovat se do cestovní formy či v pozdějších fázích hry dokonce létat, čímž se vám zpřístupní prakticky každý kout na mapě. Na planetě Mira si zkrátka a dobře užijete nefalšované objevitelské orgie ať už zvolíte standardní nebo limitovanou edici hry obsahující jako bonus také steelbook, artbook, mapu a oboustranný plakát.

Nejnovější články