Wasteland 2 se skamarádí s gamepady a zamíří na Xbox One a PS4
zdroj: tisková zpráva

Wasteland 2 se skamarádí s gamepady a zamíří na Xbox One a PS4

5. 3. 2015 13:01 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Půl roku po vydání postapokalyptického RPG Wasteland 2 je zřejmě ta pravá doba přemýšlet nad tím, co se bude s tímto titulem dít nadále. V inXile Entertainment tedy dali hlavy dohromady a přišli s nápadem, že je na čase začít pracovat na konzolové verzi. Wasteland 2 totiž míří pouze na Xbox One a PlayStation 4 v Game of the Year edici, která by měla vyjít na konci léta.

„Od chvíle, kdy Wasteland 2 vyšla na PC jsme slyšeli od mnoha fanoušků RPG žádost, abychom hru vydali na konzole. Díky Unity 5 a času navíc jsme byli schopní hru přepracovat se skvělými vizuálními efekty, vylepšeným prostředím, stínováním založeným na fyzice a novými modely postav, novými Quicky a Perky, cílenými střelami a novým dabingem pro některé klíčové postavy. A pokud jste backer Wasteland 2 a nebo jste si hru koupili na PC, nebojte. Brzy vám přineseme skvělé zprávy,“ vysvětluje Brian Fargo.

Jak poznáte i z traileru níže, hra na next-gen konzole dorazí v graficky značně vylepšené podobě. Nedávno totiž inXile oznámili, že hra projde zásadní úpravou grafické stránky. Tehdy se aktualita pochopitelně týkala pouze verze pro počítače, nyní však již není pochyb o tom, že se případných změn k lepšímu dočká i plánovaná konzolová verze verze.

Změny v grafické stránce pramení z chystaného přechodu z enginu Unity ve verzi 4.5 na verzi 5. A první sliby našeptávají tomu, že takový krok nepřinese vylepšení pouze po grafické stránce, ale změn a vylepšení se údajně dočkají také některé herní prvky a mechanismy. Náznaky změn můžeme najít v textu Briana Farga výše, ale zda se úprav dočkají i další herní systémy, to je ve hvězdách. Co však autoři slibují již nyní jsou bohatší nástroje pro modderskou komunitu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články