Vylepšená verze Little Big Adventure dokazuje, že kvalitní hra nikdy nezestárne
zdroj: tisková zpráva

Vylepšená verze Little Big Adventure dokazuje, že kvalitní hra nikdy nezestárne

20. 10. 2015 18:47 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Little Big Adventura je klasika. Absolutní. Adventuře od Frédéricka Raynala a jeho kolegů z Adeline Software jsme se věnovali už několikrát, a pokud jste využili promo akce na GOGu loni v listopadu, získali jste tohle jedinečné dobrodružství zdarma. Přesto možná budete mít motivaci pořídit si hru ještě jednou, tentokrát za penízem, věru malé. Na úpravu starších her pro mobilní platformy a moderní operační systémy specializovaná francouzská společnost DotEmu totiž na Steamu vydala „vylepšenou verzi“ Little Big Adventure, která za 6 euro nabízí několik méně i více důležitých úprav oproti verzi původní.

Není třeba dodávat, že níže zmíněná vylepšení a úpravy obecně pochází z verze hry pro mobilní platformy, která vyšla loni na jaře. Přesto stojí vylepšená verze LBA pro PC za pozornost.

Nová verze LBA tak třeba ukazuje, kam doskočíte nebo dohodíte předmětem, což je funkce velmi užitečná. Když si vzpomenu, jak jsem se navztekal, když jsem v některých pasážích doslova odhadoval doskok Twinsena, protože nebyl nijak naznačený, a opakoval je tudíž asi milionkrát... škoda mluvit.

Tvůrci z DotEmu dále upravili zbytečně obtížné akční pasáže hry, zpřehlednili uživatelské rozhraní, přidali do úvodních částí hry tutoriály a nabízí možnost nechat si během hraní radit skrze systém nápovědy, který se dá ovšem vypnout. Obecná podpora gamepadů se rovněž hodí stejně jako automatické ukládání pozic, které člověka vrátí po ztrátě všech srdíček na poslední checkpoint, takže nemusí absolvovat posledních šest hodin hraní znovu, jako se to kdysi stalo některým méně disciplinovaným jedincům...

Poslední zajímavou novinkou je možnost odzoomovat a získat lepší přehled o situaci. Na zásadní grafická vylepšení hry nedošlo, ale ruku na srdce, není to potřeba. Little Big Adventure je díky své stylizaci, atmosféře, hratelnosti i zpracování výjimečně skvělá hra i v dnešní době – dokonce i bez výše popsaných úprav, které jsou ale užitečné. 

Navíc, téma boje jedince proti systému nezestárne snad nikdy. Stačí si jen místo slonů a králíků představit přisluhovače vašeho neoblíbeného opresivního režimu a namísto portrétů Dr. Funfrocka třeba fotku ruského prezidenta.

Nejnovější články