The Sinking City přenese hráče do otevřeného světa na motivy díla H. P. Lovecrafta
zdroj: tisková zpráva

The Sinking City přenese hráče do otevřeného světa na motivy díla H. P. Lovecrafta

8. 3. 2016 16:54 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Nedávný CGI trailer k novému Sherlocku Holmesovi ukázal, že se studio Frogwares drží svého milovaného detektiva. Ukrajinský má však v rukávu ještě jedno eso podobného formátu, a to mnohem temnějšího kalibru, než je ona nedávno detektivka The Devil’s Daughter. Nově představený titul The Sinking City je totiž zasazen do hororového světa H. P. Lovecrafta.

Příliš mnoho informací zatím nemáme – Frogwares plánují hru zasadit do otevřeného světa a do města, které, jak již název napovídá, pohlcuje stoupající hladina. Žánrem by mělo jít opět o detektivku a samozřejmě předloha diktuje i to, že lze také očekávat mytologii točící se okolo jednoho z Prastarých – samotného Cthulhu.

Hru můžete výše vidět na trojici obrázků, které se snaží vystihovat styl, který hra bude mít. Ze všech čiší neutěšená atmosféra, kterou si ostatně autoři již v minulosti vyzkoušeli. Letos tomu totiž bude již deset let od vydání Sherlock Holmes: The Awakened, ve kterém autoři poprvé navštívili svět H. P. Lovecrafta a který tehdy odvážně zkombinovali se světem Sira Arthura Conana Doyla.

Samostatnou návštěvu univerza Cthulhu si budou moci hráči vyzkoušet již v polovině března, kdy Frogwares budou prezentovat hratelnou demoverzi v rámci nadcházející GDC a ukáží hráčům koncept detektivky zasazené do otevřeného světa s vlastní mytologií.

Nejnovější články