Neon Chrome je zběsilá kyberpunková střílečka s rogue-like prvky
zdroj: tisková zpráva

Neon Chrome je zběsilá kyberpunková střílečka s rogue-like prvky

3. 5. 2016 13:29 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Zběsilá palba, počet mrtvých nepřátel se blíží statistice z Komanda a po obrazovce létá barviček na způsobení záchvatu regimentu epileptiků. Neon Chrome působí jako destilát akčního žánru topdown stříleček a nemá daleko k Hotline Miami, byť se v klíčových prvcích liší. Kupříkladu úrovně zde budou procedurálně generované, na výběr máte vždy ze tří náhodně generovaných hrdinů a ještě je můžete vylepšovat skrze kyberimplantáty.

Studio 10tons tak navazuje na svou předchozí řežbu Crimsonland. Neon Chrome ovšem disponuje velmi příjemnou kyberpunkovou stylizací a celkově působí jako správná střílečka pro odreagování, která je navíc pořádně náročná. Jak už bylo řečeno, můžete si vybrat vždy z trojice náhodně generovaných hrdinů. Ti se budou lišit schopnostmi, vlastnostmi i vybavením. Spadat budou vždy do určité skupiny jako je Techie nebo Hacker, ale každý bude unikátní.

Každopádně se váš svěřenec bude postupem času měnit. Jak bude získávat nové zbraně a především instalovat nové kybernetické implantáty, budete jej stále více přizpůsobovat své taktice. Implantátů bude k dispozici cca padesát a jejich efekt se bude hodně lišit, od vylepšení základních vlastností, poškození, obrany až po zcela nové schopnosti.

Velká část map bude zcela zničitelná, takže můžete do toho, jak se vypořádáte s jednotlivými protivníky, započítat i tuto proměnnou. Mezi soupeři najdete vojáky, kyborgy, strážné věže i obří roboty. A na konci vás vždy čeká hlavní nepřítel, Overseer.

Po každé vaší smrti se ovšem celá hra vygeneruje znovu. Nepřijdete ale o svoje nakoupené upgrady a tak se i přes sérii smrtí stále můžete zlepšovat, dokud nepřekonáte problematické pasáže – které se ovšem s novým vygenerováním mapy mění. Neon Chrome působí velmi svěže a jelikož už na Steamu vyšla, můžete se podívat na první hráčská hodnocení – z nich je 98 procent kladných.

zdroj: Archiv

Nejnovější články