Leviathan: Warships rozpoutá tahovou bitvu na PC i tabletech
zdroj: tisková zpráva

Leviathan: Warships rozpoutá tahovou bitvu na PC i tabletech

7. 2. 2013 12:35 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Vidím obrázky z taktické tahovky Leviathan: Warships a hra je mi na první pohled sympatická. Asi jsem si na konto zvolené barevné palety, vody a lodí vzpomněl na Pirates! Nebo už mi do podvědomí vlezly informace o hře samotné, které naznačují, že by mohlo jít o malou, ale docela příjemnou oddechovku, zejména v multiplayeru.

V Leviathan: Warships si budete sestavovat, upravovat a snad i vylepšovat flotilu rozličných bojových plavidel, abyste pak s nimi vyrazili do boje v kampani, skirmishi či několika multiplayerových módech. V tiskovce se o hře sice píše, že jde o taktickou akci, ale vzhledem k tomu, že si jako velitel vždy nejdříve naplánujete další krok, pak hru spustíte a na akci jen zíráte, tak bych to označení „akce“ raději poslal na hanbu. Ale nevadí, jak uvidíte na videu po rozkliku, dynamika hře nechybí, protože zjevně neplánujete dopředu tahy na celou bitvu, ale jen na další fázi aktuálního boje, čili na pár vteřin dopředu.

Zajímavé na Leviathan: Warships je podpora cross-platform multiplayeru. Hra vyjde na PC, Mac, iOS hračky i Android a hrát budete moci proti lidem bez ohledu na to, kterou verzi zrovna dlachní v prackách. Stejně tak budete moci bitvu rozehrát třeba na iPadu, no a když po sobě spláchnete, tak se posadit k PC a plynule pokračovat dál. Hra si ukládá údaje do cloudu, aby bylo jasno.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Hrát můžete sami v offline kampani a skirmishích proti AI, ale nejlepší zážitek by vás dle tvůrců měl čekat jednak v klasickém PvP multiplayeru, potažmo při hraní v kooperaci, ať už půjde o hlavní kampaň nebo challenge mise.

zdroj: Archiv

Hra vyjde ještě tento rok, stát asi nebude 60 dolarů, ale že půjde spíše o menší kousek, to vůbec ničemu nevadí. Znovu se dívám na obrázky a dílko tvůrců z Pieces Interactive je mi prostě sympatické…

Nejnovější články