Košer verze parádní adventury Shivah přiveze novou hudbu a grafiku
zdroj: tisková zpráva

Košer verze parádní adventury Shivah přiveze novou hudbu a grafiku

13. 11. 2013 20:05 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Dave Gilbert si možná ještě pořád líže rány, které mu uštědřila nenažranost lidí, když chtěl zdarma rozdávat adventuru Blackwell Deception, ale zjevně to v něm hluboké šrámy nezanechalo. Už příští týden (21. listopadu) se jeho studio Wadjet Eye Games chystá vydat vydatně remasterovanou verzi adventuru The Shivah z roku 2006, která slávu tohoto týmu odstartovala.

Dave Gilbert byla nadšeným tvůrcem freeware adventur až do roku 2006, kdy se odhodlal ke kroku do neznáma, založil studio Wadjet Eye Games a jeho prvním komerčním titulem byla právě adventure Shivah. Úspěch hry pak umožnil, aby Gilbert a spol. přišli s výbornou sérii Blackwell Legacy a vydali hry jako Gemini Rue, Resonance nebo Primordia. O čem ale vlastně The Shivah je? Proč by vás měla zajímat remasterovaná verze?

The Shivah je v první řadě skvěle napsaná adventuru z netradičního prostředí. Hlavním hrdinou je cynický rabín Russell Stone, který pomalu přichází o věřící a jeho synagoze dochází prostředky na provoz. Už už to chce zabalit, když člen jeho kongregace umírá za podivných okolností a odkazuje rabínovi velkou sumu peněz.

...

Rabín přemítá, jestli má vzít prachy a použít je na provoz synagogy. Nakonec se ale rozhodne podivnou smrt prošetřit, což bude úkol pro vás, pro hráče. A úkol to bude věru zábavný, věřte mi, že ano. Kdyby míra vaší nedůvěry byla příliš veliká, můžete si stáhnout demo (bacha, přímý link) a otestovat kvality The Shivah sami.

Remasterovaná verze hry nijak nemění původní obsah, který to ostatně ani nepotřebuje. Je stále živý, originální (souboje v talmudu) a cynicky vtipný. Změny se dotknou zejména audiovizuální stránky hry, takže čekejte kompletně předělanou grafiku a novou hudbu. Shivah samozřejmě nabízí nadabované dialogy, a když zase zabrousím do herních aspektů hry, nechybí navíc ani trojice rozdílných konců.

The Shivah (Kosher  Edition) vyjde na PC a iOS 21. Listopadu, stát hra bude pouhých 5 babek.

Nejnovější články