Hra o trůny se nevyhne ani MMO zpracování
zdroj: tisková zpráva

Hra o trůny se nevyhne ani MMO zpracování

1. 3. 2012 11:57 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jedno se musí hernímu průmyslu přiznat. Když už je nějaká značka úspěšná v rámci...

Jedno se musí hernímu průmyslu přiznat. Když už je nějaká značka úspěšná v rámci jiného média, nebojí se na ni vrhnout a zkusit z ní vytěžit co nejvíc Takže po strategii A Game of Thrones: Genesis a chystaném A Game of Thrones RPG bylo nyní oznámeno A Game of Thrones MMO. Už chybí jen adventura, FPS, plošinovka a simulátor randění. Jenže to prostě plyne z faktu, že seriálová adaptace ságy Píseň ledu a ohně z produkce HBO byla jak kvalitní, tak úspěšná.


Online verzi války o Západozemí zpracuje Bigpoint Games, specialista na free-to-play MMO, který momentálně finančně expanduje rapidní rychlostí a mezi jeho nejznámější a nejúspěšnější kousky patří třeba Battlestar Galactica Online. Stejně jako ta, i Game of Thrones MMO by mělo být hratelné jen v internetovém prohlížeči skrze Unity Engine.

Hra bude mít samozřejmě podporu HBO a tedy i licenci na použití grafiky a zřejmě i herců. Zajímavé je, že se na ní pracuje zřejmě už od léta loňského roku, takže první novináři si prý hru osahají už mezi 7. až 9. březnem. Dá se tedy očekávat, že Bigpoint hru spustí tak, aby vyšla souběžně s premiérou druhé řady seriálu na HBO.

Co se týče náplně hraní, nevíme tak nějak nic. Byly spuštěny oficiální stránky, kde se můžete přihlásit k odběru novinek. Najdeme tu i tři vlajky, Lannisterů, Starků a Baratheonů, takže by mohla být hra omezena jen na tyto tři rody. Stejně tak je tu první screenshot, který by spíše poukazoval k akci či RPG z pohledu třetí osoby. Ačkoliv osobně jsem spíše skeptický, nechci tuhle hru zavrhovat předem. Browserový základ by mohl vytvořit slušnou hru, k níž se, při správném settingu, může člověk připojit a free-to-play model zase nezavazuje (a opět bude záležet hlavně na samotném herním stylu a obsahu)... Nicméně, je příliš brzo na posuzování.

Nejnovější články