Horor Masochisia se zabývá psychickými poruchami a rozhodně není pro každého
zdroj: tisková zpráva

Horor Masochisia se zabývá psychickými poruchami a rozhodně není pro každého

12. 10. 2015 16:14 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když na steamových stránkách tvůrce hry jasně píše varování, že jeho titul není pro každého, měli byste jej brát vážně. Zvláště, když varování zní: „Masochisia je experimentální přístup k tématu psychologických hororových her. Jedinci, kteří trpí depresí či duševními poruchami se mohou z některých motivů ve hře cítit nepříjemně. Zážitek cílí na dospělé publikum.“ Navíc, když si k tomu pustíte trailer, který najdete uvnitř článku, je jasné, že tahle hra opravdu nebude pro každého.

Masochisia je dle recenzí na Steamu (titul vyšel 9. října) krátká a povedená hra. Jen tématem velmi specifická. Hrajete za mladíka, který skrze sérii halucinací zjistí, že vyroste v násilnického psychopata. Ostatně, jeho otec byl duševně narušený, stejně tak jeho matka, bratr… Vaše diagnóza zní: „Rozsáhlé psychické abnormality s genetickou predispozicí k sadomasochistickému chování.“ Otázkou, kterou před vás hra klade je: "Co bude dál?"

V základu je Masochisia jednoduchou adventurou, v níž maximálně řešíte puzzly a odkrýváte další zákoutí temného, znepokojujícího příběhu. Víc asi ani nechcete vědět, protože právě příběh a tísnivá atmosféra je to hlavní, co vás přiláká – pokud vůbec něco. Ostatně to, že váš „hrdina“ má k dispozici i prášky a „magické jehly,“ naznačuje, že tohle je spíše materiál od osmnácti let výš a ještě k tomu jen pro odvážné.

Ale právě i takové hry jsou třeba. Nikdo z větších vydavatelů by se nepustil do tak ožehavého tématu, takže tuto roli zde zastává nezávislá scéna, v tomto případě v osobě Jona Oldblooda. A teď už sliovaný trailer, samozřejmě s varováním, že jen na vlastní nebezpečí (byť v něm vlastně není nic brutálního).

zdroj: Archiv

Nejnovější články