Fajnová akční adventure Enslaved vyšla po 3 letech i na PC
zdroj: tisková zpráva

Fajnová akční adventure Enslaved vyšla po 3 letech i na PC

25. 10. 2013 18:21 | Novinky | autor: Petr Poláček |

S trestuhodně malými fanfárami dnes vychází prémiová verze báječné akční adventure Enslaved: Odyssey to the West od tvůrců z Ninja Theory. Původně tento filmově stavěný a Uncharted hrám hodně podobný výpotek od tvůrců Heavenly Sword spatřil světlo světa v roce 2010 na PS3 a X360, nyní se hra s dodatečným obsahem a vyšperkovaným vizuálem odvážila vstoupit i na nemilosrdný PC trh. Za 20 Euro na Steamu je hra vaše, což je podle mého férová nabídka s ohledem na formu a obsah hry.

Vašek v dobové recenzi X360 verze Enslaved chválil tvůrce za perfektně zvládnuté tempo hry, zajímavou konverzační hru obou hlavních postav (Opičák a Trip), hezký design nepřátelských robotů a celkově příjemnou, nekomplikovanou hratelnost. „Hra je strhující a váhavý pohled do peněženky si určitě zaslouží, protože podobně popcornový a řemeslně zvládnutý příspěvek do hopsavého žánru budete hledat marně,“ postuloval před třemi roky Vašek a jedním dechem zároveň dodával, že Enslaved nemůže pomýšlet na vyšší příčky, protože není ničím extra výjimečná. Je to zkrátka velmi příjemná hra na jedno či dvě deštivá odpoledne. A těch bude v následujících dnech a týdnech opravdu dost!

...

Prémiová edice Enslaved vychází digitálně na PC a PSN, a kromě mini-datadisku Pigsy's Perfect 10 (nové mise z prasátkem) nabízí ještě kostýmy pro Opičáka i Trip. PC verze podporuje achievementy, ukládání pozic do cloudu, ale též Big Picture mód.

Stojí za to vzpomenout, že vývojáři z Ninja Theory spíše počítali s tím, že Enslaved bude série několika her, a nezůstane tedy u jedné. Stejně jako v případě Heavenly Sword však prodejní výsledky Enslaved navzdory nepopiratelným kvalitám nedosáhly potřebné výše a na pokračování tedy nedošlo.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Na jednu stranu je to škoda, na druhou stranu tu pořád máme fajn akční adventuru s výbornými hereckými výkony (Opičáka zahrál Andy Sekris – Glum, King Kong a další role), příjemnou hratelností a pohledným audiovizuálem. A to není málo. Zvlášť, když by mě ani ve snu nenapadlo, že se s PC verzí hry bude chtít po třech letech patlat. Takže, děkuji pěkně, fakt! :)

Nejnovější články