Dusk se inspiruje stylem hardcore stříleček z devadesátých let
zdroj: tisková zpráva

Dusk se inspiruje stylem hardcore stříleček z devadesátých let

16. 9. 2016 18:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Vlna stříleček se závanem retro prvků se netýká jen velkých her, ale myslí na ně i indie komunita. V tomto případě konkrétně David Szymanski, který hodlá příští rok vydat akci Dusk. Ta je tak přiznaně oldschool, až by si to mohlo neznalé oko splést s nějakým modem pro první či druhý Quake. Právě staré hry od id Software (a nejen od nich) byly pro Dusk velkou inspirací a z přiloženého videa je to vidět na první pohled.

Jako další inspirace jmenuje Szymanski Doom, Heretic, Redneck Rampage, ale třeba i Half-Life. A na své vzory se nebojí pomrknout i v traileru. Atmosféru zašlých časů doplňuje také adekvátní hudba, kterou má zase na svědomí Andre Hulhult. Toho si mohou někteří z vás pamatovat jako skladatele hudby pro Brutal Doom a Rise of the Triad. Všechno se tak zdá být na svém místě a minimálně z video vypadá Dusk jako by opravdu vypadla z devadesátých let.

Dusk vás pošle na americký severovýchod, kde se probudíte zavěšení na háku. Z takto nepříjemné situace se ale záhy dostanete, jen abyste čapli do rukou první zbraň a začali do nepřátelských řad posílat kulky. Vedle střelných zbraní budou k dispozici také pily, granátomet a třeba takové brokovnice můžete mít dvě zároveň.

zdroj: Archiv

S takto smrtícím arzenálem se postavíte různým okultistům, vojákům, démonům a jiným temným silám. Vaším cílem je zjistit, co se to vlastně skrývá pod zemí, ale z prvních informací a video to vypadá, že tentokrát o příběh opravdu moc nepůjde. Prim bude hrát rychlá hratelnost a přesná muška.

Hra nabídne kampaň rozdělenou na tři epizody, survival mód s neustálými vlnami nepřátel a multiplayer, kde se můžete postavit proti jednomu hráči. Dusk zatím přesné datum vydání nemá, ale měli bychom se ho dočkat na PC někdy v průběhu příštího roku.

Nejnovější články