Cities: Skylines slaví rok existence a dva miliony prodaných kopií
zdroj: tisková zpráva

Cities: Skylines slaví rok existence a dva miliony prodaných kopií

14. 3. 2016 13:47 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Autoři Cities: Skylines vůbec nečekali, jaký úspěch by jejich titul mohl mít. Původní odhady byly maximálně několik set tisíc kopií, hranici čtvrt milionu však vývojáři pokořili již během prvních 24 hodin. Už tehdy bylo jasné, že se jim podařilo něco velkého. Úspěch má nyní podobu dvou milionů prodaných kopií, jež tým Colossal Order slaví novým videem a které sou zároveň pro vydavatele Paradox dosud největším prodejním úspěchem.

Rok po vydání hry (to připadlo na 10. březen) vývojáři děkují komunitě za bohatou podporu a slibují ještě světlejší zítřky. Ty budou mít například ještě tento měsíc podobu bezplatného rozšíření pro hru, které mimo jiné přinese možnosti upravovat terén.

Za úspěchem hry dle autorů pak stojí především investovaná vášeň do hry, která se promítá i do toho, jak se o hru stará samotná hráčská komunita. Ta už ke hře dodala desítky tisíc položek ve Workshopu na Steamu a samozřejmě také v podobě zpětné odezvy hráčů.

zdroj: Archiv

Do budoucna se chystají i další rozšíření a původně devítičlenný(!) tým se při té příležitosti asi rozroste na šestnáct vývojářů. Uvidíme tedy, jak se bude Cities: Skylines vyvíjet i v budoucnu skrze dodatečná DLC, úspěch hry je však už v tuto chvíli nepopiratelný.

Nejnovější články