Chystá se herní adaptace Tarantinových Gaunerů ve formě top-down střílečky
zdroj: tisková zpráva

Chystá se herní adaptace Tarantinových Gaunerů ve formě top-down střílečky

13. 3. 2017 18:38 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Herní adaptace známých filmů většinou dopadají, pro nedostatek ostřejších slov, katastrofálně, zvlášť když jde o cynické pokusy nahrabat si co nejvíc peněz při příležitosti premiéry. To by snad neměl být případ Reservoir Dogs: Bloody Days vzhledem k tomu, že od vydání kultovního Tarantinova díla, do češtiny překládaného jako Gauneři, uplynulo už 25 let. A co jiného byste od chystané hry čekali, než extrémně krvavou týmovou střílečku v hlavní roli s pány Oranžovým, Bílým, Hnědým a spol.?

Pozor – nepředstavujte si online kooperaci. Všechny postavy budete ovládat vy sami díky speciální časové mechanice. Ta by vám měla umožnit hrát za různé gangstery ve stejném časovém úseku, což zní docela zajímavě. Jedna postava může krýt jinou, přičemž každá z nich má unikátní výhody i nevýhody. Všeobecně se tak dá ke všemu tomu zběsilému střílení do poldů přistupovat strategičtěji, než byste na první pohled řekli.

zdroj: Archiv

„Každý pohyb a výstřel vytvářejí efekt mávnutí motýlího křídla na konečný výsledek,“ prohlásil Liam Patton, ředitel Big Star Games. Docela by mě zajímalo, jak to asi bude vypadat v praxi. Může třeba dojít k tom, že jeden z hrdinů bude zastřelen, ale když vy jinou postavou včas odprásknete jeho budoucího zabijáka, vlastně se mu nic nestane? To bych si dal líbit. Ale nemůžu na to konto nic slibovat, protože krom pár neurčitých vyjádření a krátkého záběru v traileru o chystaném systému nevím zhola nic.

Dle zmíněného videa hra vypadá na celkem standardní střílečku viděnou shora, jen si k tomu připočtěte onu tajemnou časovou mechaniku a samozřejmě také zasazení, protože v Bloody Days se zúčastníte loupeží a dalších situací založených na samotném filmu. Ale jestli se během nich něco katastrofálně nepokazí, tak by to snad ani nebyla hra hodna své předlohy. Reservoir Dogs: Bloody Days vyjde ještě letos nejprve na Steamu, následovat bude i verze pro Xbox One.

Nejnovější články