Bizarní Trial by Viking míchá plošinovku s RPG a dungeonem
zdroj: tisková zpráva

Bizarní Trial by Viking míchá plošinovku s RPG a dungeonem

21. 8. 2015 18:14 | Novinky | autor: Adam Homola |

Novinka od jednočlenného studia Last Life Games sice míchá možná až příliš mnoho věcí, ale právě to je na ní lákavé. Trial by Viking si propůjčuje prvky z akčních plošinovek, dungeonů, RPGček, metroidvanií a do toho míchá ještě norskou mytologii a spoustu dalších prvků. Tenhle mišmaš se teď pokouší uspět na Kickstarteru, ale vypadá to, že to nebude příliš těžký boj. Vývojář Dustin Hendricks potřebuje pouhých 7 tisíc dolarů a v tuto chvíli už má přes 3 tisíce.

Zároveň se snaží uspět také na Steam Greenlight, kde je podle tiskové zprávy vše na dobré cestě. Trial by Viking by měla apelovat prý na všechny hráče, kterým se líbilo Rogue Legacy, Super Mario Brothers Wii/U, Super Meat Boy a obecně "žánr" metroidvanií. Hra přitom nemá být žádný prcek, i když tak může vypadat. Hendricks se chlubí 130 ručně navrženými úrovněmi (žádné generování v editoru), 80 unikátními nepřáteli, 27 boss fighty a spoustou puzzlů.

V Trial By Viking sice budete moct pobíhat s vikingem, ale půjde se proměnit i v polárního medvěda, postavíte se bájnému Krakenovi a k dispozici bude i spousta různých vylepšení. Ať už to je například dvojitý skok, dash, přitahovací hák, bomby, nebo neomezený dech vhodný do vody. Chybět nebudou ani power upy (mini viking, metal viking, zpomalení času...) a dokonce se máme prý těšit i na příběh, ve kterém má být spousta voleb ve stylu her od Telltale.

zdroj: Archiv

Trial by Viking se chystá na Windows, Mac, Linux, iOS a Android a všude bude podporovat gamepady. Hendricks už prý jedná i se Sony, Microsoftem a Nintendem - ve výsledku by chtěl mít hru i na všech konzolích, ale zatím nejsou ještě jednání u konce a tak to nemůže slíbit. Jestli se vám tenhle sympatický kočkopes líbí, můžete mu přispět na Kickstarteru pár dolary, nebo alespoň dát palec nahoru na Greenlightu.

Nejnovější články