Akční RPG Deep Down pro PS4 bude free to play - zdarma hratelné
zdroj: tisková zpráva

Akční RPG Deep Down pro PS4 bude free to play - zdarma hratelné

23. 9. 2013 10:58 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Zatímco na PC platformě už free to play model není ničím neobvyklým a hráči si zvykli, že jej klidně používají i produkčně dost kvalitní hry, na konzolích jde pořád spíše o novinku, využívanou vysokorozpočtovými hrami jen zřídka. Jenže i ve stojatých vodách konzolového světa se pokrok zastavit nedá, a bůhvíjak vývojáři a vydavatelé zareagují na předpokládaný úspěch World of Warplanes na Xbox 360. Je podle mě zcela reálné, že následná free to play horečka bude masivnější než je momentálně na PC. Jakmile firmy ucítí známý pach milionů dolarů z mikrotransakcí, určitě mu neodolají.

Zatím je ale vše ve fázi lehkého oťukávání ze strany několika firem. Namco třeba připravuje pro PS3 free to play Ace Combat, a jak jsme se dozvěděli z tweetu Šuheje Jošidy, šéfa vývojářských aktivit Sony, zdarma distribuované a hratelné bude též akční RPG Deep Down od Capcomu, o kterém jsme nedávno psali v tomto článku.

Vzhledem k tomu, že Deep Down je z povahy doposud zveřejněných materiálů pro Capcom velmi ambiciózní titul, na který firma hodně sází, je rozhodnutí, nabídnout jej hráčům zdarma, překvapivé, jistě nejenom pro mě. Prozatím ovšem není jasné, jakou podobu na sebe zdarma dostupná verze Deep Down vezme. Jakkoli má být hra rozsáhlá a zaměřená na kooperaci, takže by od ní člověk čekal pár desítek hodin zábavy v zatuchlých kobkách, může free to play verze nabídnout jen určitou část a za zbytek bude chtít mikroplatby - spoustu malinkatých mikroplatbiček, co z vás po pár měsících závislosti na hře udělají chudáky. Snad ale vývojáři a obchoďáci v Capcomu nejsou hloupí a uvědomují si, že restriktivní free to play model už dneska nefrčí.

Další spekulace si ale nechám na později, až se Capcom rozhodne zpívat a zveřejní konkrétní informace o zamýšlené podobě free to play modelu v Deep Down. Prozatím jen dodám, že beta test Deep Down by se měl konat někdy po zahájení prodeje PS4 v Japonsku, čili v únoru příštího roku. Abyste se dostali do nálady, mrkněte na nepříliš kvalitní, ale stále dostatečně výmluvné video ze hry, natočené během Tokyo Game Show.

Nejnovější články