Vodní radovánky v Rollercoaster Tycoon 3: Soaked
zdroj: tisková zpráva

Vodní radovánky v Rollercoaster Tycoon 3: Soaked

9. 2. 2005 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

V ponděli jsme psali o oznámení přídavku Soaked! pro budovatelsko-ekonomickou strategii Rollercoaster Tycoon 3 a dnes na to navážeme dalšími obrázky a informacemi, které vyplynuly z rozhovorů na GameSpotu a IGN.

Šéf vývojářů z Frontier Developments v nich vyzdvihuje zejména fakt, že nepůjde o "obyčejný" datadisk jen s dalšími tématy či drahami, jako to bývá zvykem, nýbrž se můžete těšit na úplně jiný typ zábavního parku s odlišnou hratelností. Byť kariéra a scénáře mají fungovat na podobném principu jako v původní hře, přibude nový druh střednědobých úkolů, které ale je možné odmítnout. Kdysi dávno si tvůrci pohrávali s nápadem, že by hráč mohl mít na starosti i přisun vody trubkami do bazénů, ale nakonec z toho sešlo, protože to prý nebylo zábavné a v základní hře také nebylo nutné zajišťovat elektrický proud.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Návštěvníci aquaparku se samozřejmě budou chovat odpovídajícím způsobem (stříkat po sobě vodou, potápět se, skákat z můstků, sprchovat se...) a disponovat specifickými vlastnosti (např. někdo se rád sluní a miluje plavání, zatímco jiný člověk je zase raději ve stínu a odváží se jít jen na jízdu na člunech v obleku). Na hosty bude moci hráč působit buď ovladatelným vodním dělem nebo novým myšoidním systémem gestikulací pro vyvolání vln nebo víru. To přivádí na mysl otázku, jestli se datadisk nebude příliš trhat, zvlášť když byla voda po vizuální stránce vylepšena o geometrický povrch, lom či podvodní paprsky světla. Autoři odvětili, že nikoliv, že průběžně optimalizují zdrojový kód (i formou patchů), aby hra běžela na širokém spektru konfigurací. V nástroji pro vytváření tratí v Sandbox módu bude novinkou možnost uložit si bazénové komplexy společně se skluzavkami i scenérií do jednoho souboru pro snadnější sdílení s ostatními hráči.
zdroj: IGN & Gamespot

jd

Nejnovější články