Ultima Online: Kingdom Reborn na jaře
zdroj: tisková zpráva

Ultima Online: Kingdom Reborn na jaře

9. 2. 2007 14:14 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Masivně multiplayerovou hru Ultima Online určitě všichni dobře znáte minimálně jen podle názvu.

Letos je to deset let, co hráčům otevřela svou náruč, a k tomu by nedošlo bez pomoci vývojářského týmu ze studia Origin a Richarda Gariotta zvaného "Lord British". Nyní společnost Electronic Arts spolupracuje s vývojáři z Mythicu na dokončení titulu Ultima Online: Kingdom Reborn, což má být co do grafiky a interface kompletně přepracovaná původní hra.

Ultima Online se po těch mnoha letech, co se na ní neustále pracovalo, stala jednou z nejpropracovanějších MMORPG vůbec a stále se v ní skrývá spousta potenciálu. Jenže technologie už zastaraly, a tak se EA rozhodla s tím něco udělat. Nejdřív se jala pouze nezávazně sondovat možnosti, trochu si hrála s funkcemi uživatelského rozhraní a novými grafickými návrhy a v momentě, kdy to začalo nabývat konkrétních rozměrů, se pustila do vývoje naplno s dvacetihlavým předprodukčním a následně čtyřicetičlenným produkčním týmem. Teprve v průběhu tvorby byli přizváni i odborníci z Mythicu a jak už jsme naznačili, dílo míří do finiše. Jeho spuštění je naplánováno na letošní jaro. V brzké době se dá tedy očekávat, že bude zahájeno betatestování.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Podle rozhovoru z magazínu Firingsquad prý nebyla rekonstrukce grafiky až tak náročná, jak EA původně předpokládala. Hráči se proto již brzy dočkají nového zpracování v rozlišení 1280 x 800 namísto původního 800 x 600 či modelů monster postavených z 10 až 20 tisíců polygonů. Překresleno prý bylo kolem 16 tisíc částí herního prostředí a každý z 11,5 milionů dílců, jež tvoří svět UO, byl znovu probrán a uhlazen. Pokud jde o interface, hlavním cílem bylo zredukovat počet kliknutí, která hráč musí učinit, když chce něčeho dosáhnout. V tomto ohledu se vývojáři nechali inspirovat moderními RPG a jejich horkými klávesami, ukazateli a dalšími triky, díky nimž vám budou moci nabídnout snadněji přístupné a mnohem flexibilnější ovládání s více funkcemi.

Ovšem další důležitá věc, kterou vám prý UO: Kingdom Reborn bude moci vedle nového uživatelského rozhraní a nové grafiky poskytnout, je nový herní zážitek. Do toho vás má uvést nově pojatá úvodní část hry skýtající asi 5 - 10 hodin, navržená tak, aby zejména na nováčky ve světě UO udělala dobrý dojem a ti rychle pronikli do jeho pravidel. Mimochodem, ač Kingdom Reborn ještě nevyšla, pronikla na světlo světa také zpráva, že se už v létě dočká svého rozšíření, které ponese název Stygian Abyss.
zdroj: Firingsquad

korgull

Nejnovější články