Real-time strategie LOTR: War of the Ring
zdroj: tisková zpráva

Real-time strategie LOTR: War of the Ring

27. 8. 2003 16:16 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Možná už konec tohoto roku nebo jaro toho příštího by mělo patřit nové real-time strategii Lord of the Rings: War of the Ring, která vychází ze známých a dnes již kultovních Tolkienových románů Pán Prstenů.

Vývojem této hry, ze které vám můžeme nabídnout pár nových, pěkných screenshotů, se zabývá studio Liquid Entertainment a vydávat ji bude společnost Vivendi Universal. Půjde o titul, v němž se hráč stane součástí masivních bitev, které mezi sebou ve Středozemi vedou stoupenci Dobra a Zla. Obě tyto strany budou hratelné a vybavené odlišnými jednotkami a hrdiny. A zatímco jedna bude bojovat o to, aby byl Prsten zničen, druhá bude dychtit po jeho získání a potažmo ovládnutí celého světa. Liquid doufají, že se jim tímto dílem podaří dát dobrý základní kámen pro novou sérii real-time strategických her zasazených do světa Pána Prstenů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Při soubojích, na které má být hra zaměřena primárně, budou jednotlivé postavičky nabírat zkušenosti a v případě úspěchu dosáhnou na nějaká vylepšení. Výsledky bitek budou silně ovlivněny prostředím, ve kterým se budou odehrávat, ale také morálkou a dalšími aspekty. Hráč bude moci, když na to přijde, vést do boje třeba i stovky jednotek, ale po většinu času si tvůrci představují, že mu jich bude stačit tak okolo 50 s tím, že každou z nich bude moci nějakým způsobem zdokonalovat pomocí různých upgradů, apod. Chybět nebude ani hospodaření se zdroji, avšak bude velmi jednoduché a účelné, abyste jím neztráceli drahocenný čas. Vedle single-playeru můžete očekávat také multipayer (až pro 8 hráčů), přičemž tvůrci dbají na to, aby zážitky z těchto dvou stylů hry byly výrazně rozdílné. Mise budou různorodé (únosy, boje o zdroje, doprovody, infiltrace, rukojmí, atd.) a složené z lineárních i nelineárních částí. Všechny se budou odehrávat vesměs během Třetího věku Středozemě. Některé mise se budou dokonce v průběhu hraní měnit. Práce bude dost, neboť nikdy vždycky dostanete více než jeden úkol. Někdy půjde i o čas.

Vedle přidání sedmnácti nových obrázků do naší galerie vám dnes nabízíme i další dvě videoukázky (5 MB a 4 MB, DivX), které v půlminutě zobrazují obě znesvářené strany, tedy Zlo a Dobro.
zdroj: CVG, PR

korgull

Nejnovější články