Enemy Territory: Quake Wars - dvě ukázky a info
zdroj: tisková zpráva

Enemy Territory: Quake Wars - dvě ukázky a info

12. 8. 2005 20:20 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Vedle toho, že Activision vypustila dvojici nových screenshotů, které najdete v naší galerii, odhalily společnosti Splash Damage a id Software nějaké nové skutečnosti ohledně jejich nejnovějšího projektu s názvem Enemy Territory: Quake Wars.

Enemy Territory: Quake Wars zdroj: tisková zpráva Stejně jako včera zmíněný Quake 4 i Enemy Territory se odehrává během konfliktu mezi lidskou rasou a vetřelci z vesmíru. Konkrétně je děj zasazen přímo před první invazi Stroggů na Zemi, která předchází událostem Q2 z roku 1997. Ale to už jste se mohli dočíst i dříve, stejně jako to, že základ hry tvoří technologie Doom III enginu. Ovšem narozdíl od této temné hororové střílečky vás Quake Wars vezme na výlet mnohem pestřejšími lokacemi, z nichž některé budou venkovní. Pokud jste viděli E3 trailer, byli jste svědky akce na poušti. Stejně tak byste se ale měli v této hře pravděpodobně podívat rovněž do mírnějšího podnebí nebo džungle.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Enemy Territory: Quake Wars má využívat novou technologii "megatextur", vyvinutou Johnem Carmackem z id Software, která vývojářům umožní vytvořit prostředí renderující terén až k samému horizontu. Neuvidíte zde tedy nic jako mlhu či jiné efekty zastírající obzor, čímž tvůrci řeší omezenou vykreslovací vzdálenost. Díky této nové technologii budou vývojáři moci také přiřadit různé fyzikální vlastnosti různým částem úrovně. Například kus cesty bude z asfaltu, který dělá při chůzi poměrně dost hluku, zato je dobře sjízdný vozidlem a jinde narazíte na písek, jenž zvuk kroků tlumí, ale kola vozů se v něm boří. Termín vydání nebyl stále ještě stanoven.

zdroj: PR, Gamespot

korgull

Nejnovější články