Vampire: Bloodlines - návod 5.díl
zdroj: tisková zpráva

Vampire: Bloodlines - návod 5.díl

6. 3. 2005 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

Závěrečný díl rozsáhlého návodu na upírské RPG od dnes již rozpuštěné firmy Troika Games vás dovede k vyvrcholení a překvapivému rozuzlení celého příběhu, kdy si budete moci vybrat z pěti různých konců.

Autor: Kopulkon
Publikováno: 6.března 2005

Zvětšit zdroj: tisková zpráva
Děj akčního RPG Vampire: the Masquerade - Bloodlines (recenze) se odehrává na pozadí amerického města Los Angeles léta páně 2003. Upíři se ovšem vyskytují všude a jsou tady odnepaměti. Za ty nespočetné noci svého neživota si vytvořili vlastní svět s vlastními pravidly. Jeho hlavním a základním pravidlem je tajit existenci upírů před těmi, jejichž pobyt na zemském povrchu nesvazuje jediná touha - touha po krvi.

Závěrečné questy

Pokud jste postupovali podle minulých dílů našeho návodu (1.díl, 2.díl, 3.díl, 4.díl), získali jste pro prince LaCroix vytoužený ankaranský sarkofág a nyní stojíte před problémem, jak jej otevřít.

 Society For the Preservation of Professors
Po rozhovoru s upírem Beckettem v princově kanceláři se dozvíte jméno muže, který jediný dokáže rakev otevřít. Je jím Ingvar Johansen. Bohužel se za ním budete muset vydat až do samotného sídla lovců upírů. Doporučoval bych vám ale předtím, než se taxíkem či stokami vydáte na místo určení, dokoupit zásobu munice do odstřelovací pušky Jamie Sue a také aplikovat nejnovější patch, jinak nebude možné hru dokončit.

Do zámečku samotného ale není zrovna jednoduché se dostat kvůli početné ostraze. Na férovku všechny strážce určitě nezvládnete, tak vám nezbude než využít jejich slabší umělé inteligence a likvidovat je po jednom či po dvou. Necítíte-li se na boj, propližte se co nejblíže ke vchodu do budovy a pokud si vás nepřátelé všimnou, prostě naběhněte ke dveřím a následný loading vás pronásledovatelů zbaví.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Laserem odpalované bomby (obrázek) uvnitř budovy by vám mohly ublížit, ale můžete je zneškodnit pomocí počítače, do něhož se dostanete pomocí hesla „soc.“ V centrální místnosti najdete deník Grunfelda Bacha, kterého jste již potkali a zanedlouho se s ním střetnete znovu. Vyjděte po schodech nahoru a seberte klíč od suterénu. Kromě toho se zde válí manuál střelby, tak si jej nezapomeňte vzít. S klíčem se snadno dostanete do suterénu budovy. Vchod do další lokace je ukryt za jedním ze sudů, odsuňte jej tedy pryč a vstupte.

V tunelech se nemáte kde ztratit. Jsou zde v podstatě jen dvě velké místnosti. V jedné z nich je uvězněn Ash. V té druhé, větší, se nachází malý člun, na kterém za pár chvil upláchnete, hlídkuje poměrně početná ostraha. Jeden ze strážců má u sebe klíč k Ashově cele. Za jeho vysvobození sice nic nedostanete, ale pokud mu při rozhovoru věnujete trochu krve, získáte bod humanity. Pak se vraťte do oné velké síně, připravte se na souboj s místním hlavním záporňákem a vstupte dále.

V obrovské hale na vás už bude čekat Grunfeld Bach se svojí puškou. Pokud jste se řídili návodem a zakoupili si náboje do Jamie Sue, neměl by být velký problém Bacha ustřílet rychleji, než udělá to samé on vám. Boj zblízka může být vzhledem k velikosti prostoru a teleportovací schopnosti vašeho soka poměrně zdlouhavý. Dejte si pozor i na jeho kříž, který vás dokáže oslepit.

Až konečně Bach padne, vyjděte po schodech nahoru a promluvte si s Johansenem. Až vám řekne vše, co jste potřebovali slyšet, pokuste se odejít. Vůdce lovců upírů nebyl zrovna úplně mrtev a ještě stihl odpálit bombu. Rozběhněte se tedy co nejrychleji ke člunu, mělo by vám to vyjít vcelku pohodově. Pokud při tom zachráníte i Johansena, získáte bod humanity navíc.

Pokud vám hra nyní při načítání Downtownu spadne, aplikujte nejnovější patch. Pokud vám správně nefunguje, zkuste postup v tabulce níže.

JAK VYŘEŠIT PADÁNÍ HRY BEZ PATCHE
1. Vytvořte zástupce souboru vampire.exe
2. Z nabídky vyberte „vlastnosti“
3. V poli „cíl“ uvidíte cestu k vašemu souboru vampire.exe.
4. Za tuto cestu dopište některý z těchto příkazů: C:\Vampire\vampire.exe -console nebo “C:\Vampire\vampire.exe“ -console ale místo C:\Vampire samozřejmě použijte správný adresář na svém počítači.
5. Nyní spusťte Vampíry pomocí tohoto zástupce
6. Načtěte uloženou hru
7. Přibližte se ke člunu, ale aby se ještě nespustilo načítání
8. Stiskněte „Esc“
9. Stiskněte „;“ (Klávesa nalevo od jedničky)
10. Do konzole napište:
SaveJohansen() (stiskněte enter)
changelevel2 la_hub_1 taxi_landmark (stiskněte enter)
(Pokud hrajete za nosferatu: changelevel2 la_hub_1 sewer_map_landmark) Text musíte zadat naprosto přesně, včetně velkých písmen.

Převzato a přeloženo z fóra Gamebanshee.

Obrázek zdroj: tisková zpráva  Hell at the Hotel Hollowbrook
Jak je na první pohled zřejmé, odehrál se v sídle prince LaCroix lítý boj. Nestojí za ním nikdo jiný než Sabbat a princ po vás tedy logicky bude chtít, abyste jejich vojáky ve městě zlikvidovali. Princi ale samozřejmě řekněte, co se stalo a vytáhněte z něj 300 dolarů, sám vám nic nedá. Pak se vydejte do hotelu Hollowbrook (obrázek).

Zde není nad čím koumat, jedná se o čistě akční záležitost. Nedaleko od začátku najdete plamenomet a nejsilnější katanu ze hry. Dál už je to jen na vás. Snažte se vždy dostat dírami v podlaze do nižšího patra. Na patře, kam se dostanete skokem do výtahové šachty, narazíte na kouzelníka vyvolávajícího modrý oheň a jakýsi štít. Pokud se vám nepodaří jej zlikvidovat dostatečně rychle, vězte, že jeho štít můžete překonat jedině útoky z úhlu.

Nakonec musíte dojít ke schodišti vedoucího do doupěte (obrázek) místního bosse, Andreie, kterého jste již jednou museli konfrontovat. Útočit bude skoky z krvavých bazénků nebo z římsy. Nejlépe se mi osvědčila taktika se jeho skoku vyhnout a využít krátkého okamžiku jeho nehybnosti k mířenému zásahu z odstřelovací pušky. Nicméně s menší zásobou krevní plazmy byste jej měli udolat i jakýmkoli jiným konvenčním způsobem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Až padne, seberte zde louč a vyjděte z doupěte na čerstvý vzduch. Ihned vás osloví Ming Xiao a bude po vás chtít, abyste zradili prince. Je jen na vás, zda přijmete či nikoli, každopádně dojde k zajímavému odhalení (obrázek). Pokud budete souhlasit, zpřístupní se vám možnost zakončit hru na straně asijských upírů. Každopádně se vraťte k princi, shrábněte odměnu a přijměte další úkol.

 The Enemy of My Enemy
Abyste vyjednali spojenectví s anarchisty, vydejte se do baru The Last Round. Po cestě vás zastaví Beckett a varuje vás před otevíráním sarkofágu. Nic moc se od něj už nedozvíte, tak pokračujte v cestě. Uvnitř baru si promluvte s Damsel a vymamte z ní informace o úkrytu Ninese Rodrigueze. Pak si to namiřte taxíkem nebo stokami do nové lokace a sice do Griffith Parku. Nastupte do lanovky a vyjeďte za Ninesem nahoru.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Při rozhovoru s Rodriguezem budete napadeni obávanými vlkodlaky. Jeden z nich sejme Ninese a ten druhý půjde po vás. Udržet se čtyři minuty proti nesmrtelné příšeře (obrázek) je poněkud problematické, ale uvnitř hvězdárny to rozhodně neproveditelné není. Pokud chcete vlkodlaka zabít, zapněte elektřinu z budky venku a pak ve hvězdárně otevřete strop pozorovatelny. Jakmile do vzniklého otvoru vlkodlak skočí, zase stropní dveře zavřete a stvůru rozdrťte.

Ať už postrach všech upírů usmrtíte nebo ne, vydejte se po vypršení časového limitu lanovkou zase dolů, kde na vás již bude čekat starý známý Jack s neradostnou novinou, že na vás byl vyhlášen blood hunt. Tedy všichni upíři usilují o váš život.

 Out For Blood
Obrázek zdroj: tisková zpráva Objevíte se ve svém příbytku v Santa Monice a vaším cílem je dostat se na druhý konec města ke skládce Brothers Salvage, kam pro vás Jack nechal přistavit taxík. Po cestě vás budou napadat nejrůznější upíři ze všech možných klanů, ale zabít je není moc velký problém. Při rozhovoru s taxikářem (obrázek) se budete muset rozhodnout, jakým způsobem své putování po Los Angeles zakončíte. Celkově můžete hru ukončit pěti různými způsoby:

1) Konec za anarchisty bude přístupný, pokud jste splnili questy A Plague For the Angels, Attention Whore a Fun With Pestilence. Budete muset zlikvidovat jak Ming Xiao, tak prince LaCroix.

2) Pokud chcete zůstat věrni Camarille, musíte mít splněn quest The Regent’s Riddle a při plnění úkolu Gargoyle Removal Service jste nesměli udat Strausse Isaacovi. Opět musíte odstranit Ming Xiao i LaCroix.

3) Pokud jste na Ming Xiao byli po celou dobu hry hodní a souhlasili jste, že jí pomůžete odstranit prince, budete moci ukončit hru na její straně. Zemřít bude logicky muset pouze princ LaCroix.

4) Plnili jste všechny princovy úkoly do puntíku? Pak můžete zůstat na jeho straně, i když vás párkrát poslal ke dnu. Stačí vám zlikvidovat Ming Xiao.

5) No a samozřejmě si můžete Los Angeles nechat sami pro sebe. Toto zakončení je k dispozici vždy. Samozřejmě cesta vede jedině přes mrtvoly prince LaCroix a Ming Xiao.

Taxikář vás následně vysadí přesně tam, kde budete potřebovat. Právě nyní je ten pravý okamžik, abyste utratili všechny své těžce naspořené peníze za náboje (zejména do odstřelovačky) a hlavně krev. Pokud jste si vybrali zakončení, u kterého musíte zabít oba hlavní pohlaváry upířího Los Angeles, nechte si ještě trochu peněz na dozbrojení po likvidaci Ming Xiao.

 Jak zabít Ming Xiao?
V jejím chrámu v čínské čtvrti na vás bude již čekat celá armáda Kuei-jinů. Tyto bojovníky nelze brát úplně na lehkou váhu, zejména kvůli jejich množství, ale extra silní taky nejsou. Pokud jste experti v plížení, nic vám nebrání se mnoha šarvátkám vyhnout nebo Číňanům pěkně potichu zezadu lámat vazy. V zamčených bednách najdete spoustu munice, pokud jí tedy ještě nemáte dostatek, máte šanci se zásobit.

Vejděte do hlavního chrámu a sestupte po schodech dolů, kde v místnosti s postelemi najdete několik beden s dalšími náboji a jednou kuší. Dávejte si ale pozor na nášlapné pasti. Až dorazíte do místnosti s jakýmsi vodním mlýnem, seskočte dolů, odtlačte závoru na dveřích a na rozcestí se dejte doprava až dorazíte ke zlaté soše. Natlačte dvě jiné menší sošky na plošinky na zemi, čímž si otevřete cestu do posledního patra chrámu.

Zde je vaším hlavním úkolem nalézt čtyři sošky, které se nacházejí v opačných rozích mapy. Dejte si pozor, neboť je hlídají strážci s kušemi a zápalnými šípy. Vražedným pastem se vyhnete velmi jednoduše tak, že zapnete plížení a pasti vám neublíží. Střelců se nejlépe zbavíte jedinou dobře mířenou ranou z Jamie Sue.

Až budete mít všechny čtyři sošky, vraťte se do první místnosti na tomto podlaží a umístěte je podle směru hodinových ručiček (bráno z pohledu od vchodu) takto: slon, kočka, drak, jeřáb (obrázek). S tím, že slona umístíte na podstavec tvořený čtyřmi tyčemi. Nyní se otevře teleport, který vás přenese za Ming Xiao.
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Souboj je to opravdu obtížný, ale pokud nejdříve usekáte nestvůře všechna chapadla, vyprázdníte do ní celý zásobník z odstřelovačky a pak, posilněni svými disciplínami a krevními sáčky, naběhnete, určitě se vám to po pár opakováních podaří. Musíte se hlavně soustředit na tu pravou Ming Xiao (obrázek) a jejích klonů si pokud možno nevšímat.

 Jak zabít prince LaCroix?
Po vstupu do Ventrue Tower se zbavte obtloustlého strážníka a normálně vstupte do výtahu, jako vždycky. Před cílem ale budete nuceni vystoupit. Strážníci na tomto patře by vás opravdu neměli nijak ohrozit, tak je zpacifikujte a vyjděte po schodech nahoru do dalšího patra. Zde budou mít výhodu plíživí upíři, kteří se protáhnou okolo stráží v hlavní místnosti a po schodech vyjdou v poklidu na střechu. Rambové budou muset zlikvidovat celou jednotku těžkooděnců, kteří se na vás vrhnou ze střechy, pokud způsobíte rozruch. Nahoře zlikvidujte veškerý odpor, dokud vás neosloví voják opásaný výbušninami. Zlikvidujte jej spolu s jeho kolegy a vezměte si z něj astrolit. Tuto výbušninu pak výtahem pošlete nahoru strážcům, které jistě milé překvapí, že místo upíra vyjela nahoru tikající bomba.

Z takto elegantně vyčištěného patra se pak přesuňte do vyššího patra, kde můžete jako obvykle všechny zabít nebo se po vypnutí světel prostřednictvím počítače proplížit (heslo „hitthelights“). Každopádně vyjeďte výtahem za finálním bossem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Princův šerif (obrázek) vás napadne svým obrovským mečem, ale nepřekonatelným protivníkem rozhodně není, pokud vhodně využijete hned na začátku bitvy svou Jamie Sue, kdy mu můžete ubrat vcelku bezproblémově takových třicet procent životů ještě než vůbec začne bojovat. Pokud s sebou máte nějaké pytlíky s krví (jakožto, že byste je mít měli), porazíte jej vcelku snadno jakýmkoliv způsobem. Ale šerif se jen tak nevzdá a promění se v okřídlenou příšeru a vyletí s vámi na střechu mrakodrapu.

Tam vás kromě něho samotného budou napadat ještě další upíři a policisté. Nicméně policisté se vám budou náramně hodit, neboť to jsou živé lékárničky a navíc budou střílet hlavně po Chiropteran Behemothovi (obrázek), jak se ona zrůda nazývá. Létavec není sám o sobě moc silný, ale je opravdový problém jej trefit, protože používá sonický útok, který se vyznačuje hlavně tím, že sníží framerate pod hranici únosnosti. Možná vám trochu pomohou dva reflektory, pokud se vám poštěstí jimi netvora zasáhnout a omráčit. Po chvíli by se vám přeci jen mělo podařit bosse skolit. Pak už nic nebude stát v cestě mezi vámi a závěrem této krásné, i když určitě ne bezchybné hry od firmy Troika Games, která nedávno musela ukončit svou činnost (info).

Stáhněte si: Trailery, Videa, Patch, Screenshoty, Cheaty...

Související články: Ostatní díly návodu, Recenze, Novinky



Kopulkon
autorovi je 17 let, studuje střední školu v Havířově, ve svém volném čase se věnuje překládání her a sportům všeho druhu

 
 
Kopulkon

Nejnovější články