Zimní ovladače
zdroj: tisková zpráva

Zimní ovladače

3. 2. 2010 17:17 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Když venku mrzne, zamrzli trochu i vývojáři ovladačů. Rozmrazit vás ale může HotFix.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Začneme abecedně u ATI. Uniklá betaverze 10.1 vypadala značně slibně, ale výsledná verze nakonec oproti prosincové verzi nepřináší nic nového a jedná se čistě o pár opravených chyb. Naopak průvodní list slibuje něco úžasného na tento měsíc. Lednové Catalyst 10.1 opravují chyby objevující se ve Windows 7 ve spojení s Catalyst Control Center, drobný nárůst výkonu v Left4Dead2 a Crysis (max 3%). Dále byla vyřešena chyba s poklesem fps v Resident Evil 5, už se nepropadá počet snímků při přehrávání videí na YouTube v prohlížeči FireFox ve spojení s Adobe Flash 10 a přibyla možnost zapnout 120Hz - příprava na 3D displeje. Stahovat můžete z oficiálních stránek.

Pakliže ovšem hrajete novinku jménem Mass Effect 2, bude vás jistě zajímat čerstvý HotFix. který umožňuje zapnout antialiasing i pro karty v Crossfire. Žádné další rozdíly by neměl přinášet, proto pokud nemáte Crossfire, není důvod ho instalovat.

U zelených v NVIDIA jsou na tom podobně. Ti nejprve vydali nový ovladač 196.21, který oproti předvánoční betě 195.81 přinesl navíc jen hromadu SLI profilů (Avatar Demo, Battlefield: Bad Company 2, City Bus Simulator, Dirt 2, Ferrari Virtual Race, GREED: Black Border, Mass Effect 2, Mortal Online, Ninja Blade, Operation Flashpoint: Dragon Rising Demo, Planet 51, RUSE, Serious Sam HD a Wings of Prey), nové PhysX 9.09.1112 a pár drobných oprav: problémy Risen na dvoujádrech a pád Sims 3 na GF6600. Bohužel ovladače přinesly chybu, která zablokovala veškeré přetaktování. Chyba byla nahlášena samotným autorem utility RivaTuner. Ovladače naleznete na stránkách NVIDIA.

Týden poté vyšla nová beta s opraveným přetaktováním. Nic víc oproti WHQL certifikované verzi nepřináší. Proto stahujte jen pokud přetaktováváte vaši grafickou kartu.

A na závěr někdo, kdo tu už dlouho nic nepřinesl - Creative. Ten má problém se svým systémem automatické aktualizace ovladačů ve Windows 7 a je nutno nainstalovat nový modul pro identifikaci karet série X-Fi. A před pár dny konečně vyšla aktualizovaná verze ALchemy, jež umožňuje zprovoznit DirectSound3D efekty pod Windows Vista a 7, které toto rozhraní normálně nepodporují.

zdroj: vlastní

marek_tvrdy

Nejnovější články